Βρετανία: Έκκληση από τις αεροπορικές για χαλάρωση περιορισμών

Βρετανία: Έκκληση από τις αεροπορικές για χαλάρωση περιορισμών
2021 Matt Dunham/AP Photo

Οι αυστηροί κανόνες καραντίνας που εφαρμόζει η Βρετανία θα επιδεινώσουν την κρίση στην αεροπορική βιομηχανία ενόψει της θερινής περιόδου που πλησιάζει, αναφέρουν στο αίτημά τους οι αεροπορικές εταιρείες

Το αίτημά τους προς τη Βρετανία επανέλαβαν οι αεροπορικές εταιρείες, ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα διεθνή ταξίδια. Παράλληλα, κάποιες από τις πιο γνωστές αεροπορικές εταιρείες απηύθυναν έκκληση προς την κυβέρνηση να επιτρέψει στους εμβολιασμένους έναντι της COVID-19 να ταξιδεύουν ελεύθερα, την ίδια στιγμή που η υψηλή θερινή περίοδος πλησιάζει και η Ευρώπη αρχίζει και πάλι να “ανοίγει” τις δραστηριότητές της.

Η British Airways, η easyJet και η Ryanair είπαν ότι οι αυστηροί κανόνες καραντίνας της Βρετανίας, που αποθαρρύνουν τα ταξίδια θα επιδεινώσουν την κρίση στην αεροπορική βιομηχανία όσο πλησιάζουν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, δύο μήνες κατά τους οποίους ο κλάδος έχει τα περισσότερα κέρδη του.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μείνει πίσω διότι πράγματι βλέπω την Ευρώπη να κινείται με ταχύτερο ρυθμό για να ‘ανοίξει’», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways Σον Ντόιλ σε διαδικτυακό συνέδριο.

Οι χώρες της ΕΕ έχουν συμφωνήσει σε χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από την 1η Ιουλίου που θα επιτρέπουν στους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες να αποφεύγουν τα τεστ και την καραντίνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η Βρετανία θα πρέπει να επιτρέψει στους εμβολιασμένους Βρετανούς και Ευρωπαίους πολίτες να ταξιδεύουν μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς την ανάγκη για καραντίνα και τεστ.

Η EasyJet, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανέφερε ότι μεταφέρει αεροσκάφη από το Ηνωμένο Βασίλειο, συνήθως τη μεγαλύτερή της αγορά, προς την Ευρώπη καθώς από εκεί προέρχονται τώρα οι περισσότερες κρατήσεις της.

Τα αεροσκάφη που συνήθως πετούν από τη Βρετανία προς τη Μαγιόρκα, για παράδειγμα, τώρα αντ’ αυτού πετούν από το Βερολίνο προς το ισπανικό νησί, ανέφερε η easyJet.

Στις 24 Ιουνίου, η Βρετανία αναμένεται να επικαιροποιήσει τη λίστα των προορισμών για τους οποίους δεν ισχύει η υποχρέωση να τεθούν οι ταξιδιώτες σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα