Βρετανία: Κάτοικοι "υποδέχονται" στην αυλή τους 50 αεροσκάφη την ημέρα

Το αεροπλάνο που διέρχεται από τον κήπο της ηλικιωμένης γυναίκας
Το αεροπλάνο που διέρχεται από τον κήπο της ηλικιωμένης γυναίκας DAILYMAIL

Εφιαλτικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι μιας επαρχίας στην Αγγλία αφού εδώ και 2 χρόνια τα αεροπλάνα απογειώνονται στον κήπο τους.

Κάτοικοι μίας γειτονιάς στο Έσεξ της Αγγλίας ισχυρίζονται πως η ζωή τους έχει μετατραπεί σε εφιάλτη μετά από μία αναδιαμόρφωση του κοντινού αεροδρομίου που έχει σαν αποτέλεσμα πάνω από 50 πτήσεις ημερησίως να ξεκινάνε από το βάθος του κήπου ενός κατοίκου.

Η June Marchant, συνταξιούχος, ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να απολαύσει πια το μεγάλο και όμορφο κήπο της, ούτε να ψήσει φαγητό στο μπάρμπεκιου, όπως έκανε παλιά στον άλλοτε γραφικό κήπο της, εξαιτίας "κατάληψης" που έχει γίνει σε αυτόν από το τοπικό αεροδρόμιο.

Συγκεκριμένα, η ηλικιωμένη δήλωσε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017, όταν το αεροδρόμιο ξεκίνησε την ανακατασκευή ενός αεροδιαδρόμου όπου απογειώνονται τα αεροπλάνα. Ελλείψει λοιπόν διαδρόμου, λόγω των έργων, και προκειμένου να πραγματοποιούνται οι απογειώσεις των αεροπλάνων ο κήπος της γυναίκας μετατράπηκε σε αεροδιάδρομο!

Μία μέρα η κυρία Marchant ξύπνησε, άνοιξε τις κουρτίνες του σπιτιού της και είπε στον άντρα της: "Υπάρχει ένα μεγάλο αεροπλάνο στον κήπο μας!"

Ο Alex και η June Carr, γείτονες της κυρίας Marchant, ανήκουν επίσης σε εκείνους που υποφέρουν μετά την αναδιαμόρφωση του αεροδρομίου του Southend Airport στο Essex.

Οι προσπάθειές τους να απολαύσουν μερικές στιγμές ηρεμίας και γαλήνης στον κήπο τους, διακόπτονται από τη θέα των τεράστιων επιβατικών αεροπλάνων που περνούν μόλις μερικά μέτρα πάνω από τα κεφάλια τους.

Μένουν σε αυτό το σπίτι για πάνω από 28 χρόνια αλλά παραδέχονται πως οι καπνοί και οι θόρυβοι (από τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ) τους αναγκάζουν να βρίσκονται εκτός σπιτιού όλη τη μέρα.

Η Janet Marchant ζει εδώ και εφτά χρόνια σε ένα μπανγκαλόου -το οποίο είχε χτίσει ο παππούς της το 1953- κοντά στο αεροδρόμιο Southend στο Έσεξ της Αγγλίας, χωρίς να έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια κανένα πρόβλημα, αλλά τώρα ισχυρίζεται πως δεν αντέχει άλλο και πως θέλει να αλλάξει σπίτι.

"Ο συνεχής, ενοχλητικός θόρυβος και η έντονη μυρωδιά των καπνών από τα αεροπλάνα έχουν μετατρέψει τη ζωή μου και των γειτόνων μου σε εφιάλτη, και προκαλούν αρρώστιες στον σύζυγό μου. Κάθε 20 λεπτά περνάει ένα αεροπλάνο.

Δεν μπορείς να συζητήσεις στον κήπο με κανέναν αφού δεν μπορείς να ακούσεις τίποτα και ακόμα όταν είμαστε μέσα στο σπίτι αναγκαζόμαστε να πατάμε παύση άμα βλέπουμε ταινία μέχρι να περάσει το αεροπλάνο.

Είναι απαίσιο".

Παρά τους ισχυρισμούς αυτούς, ο ιστότοπος του αεροδρομίου αναφέρει ότι υπήρξαν διαπραγματεύσεις με τους κατοίκους.

Πηγή: 

dailymail

SHARE:

24Media Network