Βρετανία – Κορονοϊός: Κατά 5.000 μειώνεται ο επίσημος απολογισμός των θανάτων

Βρετανία – Κορονοϊός: Κατά 5.000 μειώνεται ο επίσημος απολογισμός των θανάτων
Γιατρός στη Βρετανία AP

Η κυβέρνηση της Βρετανίας μειώνει κατά 5.000 τον επίσημο απολογισμό των θανάτων, υιοθετώντας μια νέα μέθοδο για την καταμέτρησή τους. Στους 41.329 ο συνολικός αριθμός των νεκρών.

Ο επίσημος απολογισμός των θανάτων από Covid-19 στη Βρετανία μειώθηκε κατά 5.000 σήμερα, καθώς η κυβέρνηση υιοθέτησε έναν νέο τρόπο καταμέτρησης των θυμάτων, αφού διατυπώθηκαν ανησυχίες ότι με την παλαιά μέθοδο διογκωνόταν ο αριθμός τους.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και οι τοπικές αρχές συμφώνησαν να δημοσιοποιούν τον αριθμό των θανάτων που σημειώνονται μέσα σε διάστημα 28 ημερών αφότου ο ασθενής έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά ότι πάσχει από Covid-19, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προηγουμένως, δεν υπήρχε χρονικό περιθώριο, κάτι που σημαίνει ότι καταγράφονταν ως θύματα του νέου κορονοϊού και άνθρωποι που μπορεί να πέθαναν από άλλες αιτίες, πολλούς μήνες αφότου προσβλήθηκαν.

Με βάση αυτή τη νέα μέθοδο, ο επίσημος αριθμός των νεκρών από την Covid-19 στη Βρετανία είναι πλέον 41.329 και όχι 46.706.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα