Βρετανία: Παραιτήθηκε υπουργός για το σκάνδαλο του Ντόμινικ Κάμινγκς

Βρετανία: Παραιτήθηκε υπουργός για το σκάνδαλο του Ντόμινικ Κάμινγκς
Ο Ross Douglas σε ομιλία του @youtube_ProductiehuisEU

Στην Βρετανία παραιτήθηκε ο υπουργός Douglas Ross διότι είχε πρόβλημα με τις εξηγήσεις του Dominic Cummings, για το ταξίδι του σε επαρχία της Αγγλίας μέσα στην καραντίνα.

Ο Douglas Ross, συντηρητικός υπουργός της Βρετανίας, που είναι αρμόδιος για τα θέματα της Σκωτίας παραιτήθηκε από την θέση του στην κυβέρνηση, εξαιτίας του σκανδάλου που σχετίζεται με τον Dominic Cummings, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Boris Johnson.

Ο Dominic Cummings κατηγορείται επειδή παραβίασε την καραντίνα και ταξίδεψε 400 χιλιόμετρα για να επισκεφτεί τους γονείς του, ενώ είχε συμπτώματα κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός, Boris Johnson, υπερασπίστηκε τον στενό συνεργάτη του και λόγω αυτού, ξέσπασε δημόσια οργή, με τους περισσότερους να ζητούν την παραίτηση του Cummings.

Σύμφωνα με το BBC, ο Ross Douglas, υπουργός της κυβέρνησης, υπέβαλε την παραίτησή του, δηλώνοντας δημόσια στο Twitter, ότι είχε πρόβλημα με τις εξηγήσεις του Cummings.

Συγκεκριμένα ο Ross Douglas έγραψε στο twitter:

” Δεν έχω τοποθετηθεί δημόσια για την κατάσταση με τον Dominic Cummings, καθώς περίμενα να ακούσω όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Εκτιμώ τη δήλωση για την αποσαφήνιση των θεμάτων, αλλά υπάρχουν ορισμένες πλευρές της υπόθεσης με τις οποίες έχω πρόβλημα. Ως αποτέλεσμα παραιτούμαι από υπουργός της Κυβέρνησης. ”

Στο post που έκανε στο twitter, ο Ross επισύναψε και το έγγραφο της παραίτησής του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα