Βρετανία: Παραμένει εκτός “πράσινης λίστας” η Ελλάδα

Βρετανία: Παραμένει εκτός “πράσινης λίστας” η Ελλάδα
Shutterstock

Παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν περί του αντιθέτου, η Μεγάλη Βρετανία δεν προσέθεσε την Ελλάδα στην πράσινη λίστα της. Εκτός και η Πορτογαλία

Εκτός της “πράσινης λίστας” Covid-19 της Μεγάλης Βρετανίας παραμένει και επίσημα η Ελλάδα, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες ώρες, περί του αντιθέτου.

Όπως αναφέρει το BBC, από την λίστα αφαιρέθηκε, μάλιστα, η Πορτογαλία, εξαιτίας των αυξανόμενων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, ενώ δεν προστέθηκε καμία χώρα.

Έτσι, η Πορτογαλία για τους Βρετανούς, πλέον, τίθεται στην “πορτοκαλί λίστα”, ενώ στην “κόκκινη” μετακινούνται επτά χώρες, μεταξύ των οποίων η Αίγυπτος, η Κόστα Ρίκα και η Σρι Λάνκα.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε στον Βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα: “Πρέπει να προστατεύσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει, επιτρέποντας παράλληλα τα ταξίδια, όπου αυτό είναι ασφαλές. Πρέπει να ακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα”.

Υπενθυμίζεται ότι για τις χώρες που είναι στην πράσινη λίστα, απαιτείται τεστ κορονοϊού δύο ημέρες πριν την άφιξη στην Βρετανία, και ένα τεστ μετά την άφιξη.

Για τις χώρες που είναι στην πορτοκαλί λίστα(όπως η Ελλάδα) απαιτείται έλεγχος για Covid-19 πριν την αναχώρηση για Βρετανία και δεκαήμερη καραντίνα κατά την οποία υπάρχει η υποχρέωση για την διεξαγωγή δύο τεστ, ενώ για τις χώρες που είναι στην κόκκινη λίστα, πέραν των τεστ, υπάρχει η υποχρέωση για 10ημερη καραντίνα σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα