Βρετανία: Προς ενίσχυση των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω κορονοϊού

Βρετανία: Προς ενίσχυση των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω κορονοϊού
Τουρίστες στη Βρετανία AP

Την Δευτέρα θα αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανία την ενίσχυση των ταξιδιωτικών περιορισμών

Οι Βρετανοί υπουργοί θα συζητήσουν τη Δευτέρα περαιτέρω ενίσχυση των ταξιδιωτικών περιορισμών, μετέδωσε σήμερα το BBC, προσθέτοντας ότι μπορεί να αξιωθεί από αυτούς που φτάνουν στη χώρα να μένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες Παρασκευή ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσει περαιτέρω μέτρα για να προστατεύσει τα σύνορά του από νέα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού.

Βάσει των μέτρων που ισχύουν σήμερα στη Βρετανία απαγορεύονται τα περισσότερα διεθνή ταξίδια, ενώ νέοι κανονισμοί που τέθηκαν σε ισχύ νωρίτερα αυτόν τον μήνα αξιώνουν από τους περισσότερους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα να έχουν ένα αρνητικό τεστ που θα έχουν κάνει πριν από την αναχώρησή τους, όπως και να μείνουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει υποχρεωτικό για τους ταξιδιώτες να περνούν αυτήν την 10ήμερη περίοδο καραντίνας σε ξενοδοχείο για το οποίο θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι, ως ένα μέσο να επιβάλλει την εφαρμογή των κανόνων της καραντίνας, σύμφωνα με το BBC.

Εν μέσω των ανησυχιών για τα νέα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, επικριτές της τρέχουσας πολιτικής της Βρετανίας για την καραντίνα δηλώνουν ότι αυτή δεν εφαρμόζεται επαρκώς.

Αυστηρότεροι συνοριακοί κανόνες θα αποτελέσουν ένα νέο πλήγμα για τον τομέα των αερομεταφορών και των ταξιδιών, ο οποίος βρίσκεται ήδη υπό μεγάλη οικονομική πίεση λόγω των περιορισμών που ισχύουν εδώ και σχεδόν ένα έτος για την αναχαίτιση της επιδημίας της COVID-19 και των ελάχιστων εσόδων τους.

Στην Αγγλία η καραντίνα 10 ημερών που αξιώνεται από τους ταξιδιώτες μπορεί να μειωθεί αν κάποιος κάνει τεστ και βγει αρνητικό έπειτα από 5 μέρες, ενώ πολύ λίγο διαφέρουν οι κανόνες που ισχύουν στην Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα