Βρετανία: Σε λίγες μέρες θα διατεθούν σε πολίτες τα τεστ για τον κορονοϊό

Τεστ για κορονοϊό. Φωτο αρχείου.
Τεστ για κορονοϊό. Φωτο αρχείου. AP

Πάνω από 3 εκατομμύρια τεστ για κορονοϊό αγόρασε η Βρετανία. Θα ελεγχθούν απο το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στη συνέχεια θα διατεθούν στο ευρύ κοινό.

Χιλιάδες τεστ για κορονοϊό, που θα γίνονται στο σπίτι, θα διατεθούν εντός των επομένων ημερών απο την Amazon σε άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα και θα πωλούνται σε κεντρικούς δρόμους του Ηνωμένου Βασιλέιου  σύμφωνα με τις υγιεονομικές αρχές της Βρετανίας.

Η καθηγήτρια Sharon Peacock, διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Λοιμώξεων, δήλωσε στους βουλευτές της επιτροπής επιστήμης και τεχνολογίας ότι η διάθεση θα είναι εφικτή μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αγόρασε 3,5 εκατομμύρια τεστ. Μοιάζουν με τεστ εγκυμοσύνης και το μόνο που χρειάζεται είναι μια σταγόνα αίμα απο το δάχτυλο. Το αίμα αναλύεται στη συσκευή και μέσα σε 15 λεπτά γίνεται γνωστο το αποτέλεσμα.

Το τεστ θα ελεγχθεί από το πανεπιστημιο της Οξφόρδης μέσα στην εβδομάδα και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο στους εργαζομένους στο χώρο της υγείας και το ευρύ κοινό.

"Πρόκειται για ολοκαίνουργια προϊόντα. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι λειτουργούν", είπε η καθηγήτρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Μεγάλη Βρετανία
SHARE:

24Media Network