Βρετανία: Στο εδώλιο νοσηλεύτρια – Κατηγορείται οτι σκότωσε 8 μωρά

Βρετανία: Στο εδώλιο νοσηλεύτρια – Κατηγορείται οτι σκότωσε 8 μωρά
To Chester Hospital. AP

Μια νοσοκόμα που κατηγορείται για την δολοφονία οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων 10 αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Η δίκη μιας νοσηλεύτριας που κατηγορείται για την δολοφονία οκτώ μωρών αρχίζει σήμερα στη Βρετανία.

Η Lucy Letby είχε συλληφθεί στο παρελθόν το 2018 και το 2019 στο πλαίσιο έρευνας για θανάτους στη μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο Countess of Chester.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει σχετίζονται με θανάτους μωρών ή την ξαφνική επιδείνωση της αναπνευστικής ή καρδιακής υγείας των νεογνών στο νοσοκομείο που εργαζόταν και αφορούν την περίοδο από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016.

Η 30χρονη από το Hereford της Μεγάλης Βρετανίας, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο του Warrington Magistrates.

Σύμφωνα με το BBC, μια έρευνα της αστυνομίας του Chester που ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 εξέτασε τους θανάτους 17 μωρών και 16 μωρά των οποίων η υγεία επιδεινώθηκε σαν να έμειναν αφρόντιστα μεταξύ του Μαρτίου 2015 και του Ιουλίου 2016.

Μια δήλωση της αστυνομίας ανέφερε: “Η Υπηρεσία Εισαγγελίας του Στέμματος εξουσιοδότησε την Αστυνομία του Chester να κατηγορήσει μία επαγγελματία υγείας για δολοφονία σε με μια συνεχιζόμενη έρευνα για έναν αριθμό θανάτων μωρών στο Νοσοκομείο του Κόμη του Τσέστερ”.

Οι αρχές δήλωσαν ότι οι γονείς όλων των εμπλεκόμενων μωρών ενημερώνονται πλήρως για τις εξελίξεις και υποστηρίζονται από αξιωματικούς.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα