Βρετανία: Τρεις ισλαμιστές καταδικάσθηκαν για τον σχεδιασμό βομβιστικών επιθέσεων στο Λονδίνο

Βρετανία: Τρεις ισλαμιστές καταδικάσθηκαν για τον σχεδιασμό βομβιστικών επιθέσεων στο Λονδίνο

Τρεις Βρετανοί ισλαμιστές καταδικάσθηκαν σε βαριές ποινές κάθειρξης για τον σχεδιασμό επιθέσεων αυτοκτονίας, με την έγκριση της Αλ Κάιντα, οι οποίες θα ήταν πιο αιματηρές από εκείνες της 7ης Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο

Τρεις Βρετανοί ισλαμιστές καταδικάσθηκαν σήμερα σε βαριές ποινές κάθειρξης για τον σχεδιασμό επιθέσεων αυτοκτονίας, με την έγκριση της Αλ Κάιντα, που σύμφωνα με τον δικαστή εάν είχαν υλοποιηθεί θα μπορούσαν να είναι πιο αιματηρές από εκείνες της 7ης Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο.

Ένας τέταρτος συνεργός τους καταδικάσθηκε για χρηματοδότηση τρομοκρατών.

Ο 31 ετών Ιρφάν Νασίρ, που θεωρείται ο αρχηγός της ομάδας, καταδικάσθηκε από το δικαστήριο του Γούλγουϊτς, στο Λονδίνο, σε ισόβια δεσμά, από τα οποία θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 18 έτη, ενώ οι συνεργοί του Ιρφάν Χαλίντ και Ασίκ Άλι (αμφότεροι 28 χρόνων) καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 23 ετών (με 12 χρόνια το λιγότερο πίσω από τα κάγκελα) και 20 ετών αντίστοιχα (με υποχρεωτική έκτιση ποινής τα 10 χρόνια).

Η ομάδα που προερχόταν από το Μπέρμιγχαμ σκόπευε να πυροδοτήσει έως και οκτώ βόμβες μέσα σε σακίδια πλάτης, αλλά και να ανατινάξει με χρονοδιακόπτες εκρηκτικά σε άλλα πολυσύχναστα σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας. Επίσης σκόπευαν να επιτεθούν με μαχαίρι εναντίον ενός οδηγού φορτηγού, το οποίο στη συνέχεια θα οδηγούσαν κατά του πλήθους.

"Το σχέδιό σας είχε τις ευλογίες της Αλ Κάιντα κι είχατε την πρόθεση να ξεπεράσετε τους στόχους της Αλ Κάιντα. Τίποτε δεν επρόκειτο να σας σταματήσει, εάν δεν επενέβαιναν οι αρχές", δήλωσε ο δικαστής του Γούλγουϊτς, απευθυνόμενος στον Νασίρ, τον οποίο χαρακτήρισε "επιδέξιο κατασκευαστή βομβών".

Άλλα οκτώ μέλη της ίδιας οργάνωσης πρόκειται να καταδικασθούν σε επόμενη δικάσιμο. Η ομάδα επιδιδόταν στην προετοιμασία των επιθέσεων το διάστημα μεταξύ των Χριστουγέννων του 2010 έως τη σύλληψή τους, τον Σεπτέμβριο του 2011.

SHARE:

24Media Network