Βρυξέλλες: Κλειστό επ’ αόριστον το αεροδρόμιο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

default image

Άγνωστο πότε θα ξανανοίξει στο επιβατικό κοινό το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών μετά τις βομβιστικές επιθέσεις. Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ακόμη δύο Αμερικανών, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους τέσσερις

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ανακοίνωσε ότι θα κάνει επιθεωρήσεις ασφάλειας τη Δευτέρα, για να επιβεβαιώσει ότι οι επισκευές που έγιναν μετά τον διπλό βομβαρδισμό από τρομοκράτες αυτοκτονίας στην αίθουσα αναχωρήσεων είναι ικανές, αλλά δεν έδωσε ημερομηνία επαναλειτουργίας του.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει το Σάββατο ότι το διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, το πρώτο αεροδρόμιο του Βελγίου, δεν θα ξανανοίξει πριν τη Τρίτη.

Χθες είπαν πως αύριο θα κάνουν μια δοκιμαστική λειτουργία με 800 υπαλλήλους του αεροδρομίου για να ελέγξουν την προσωρινή κατασκευή για το check-in των επιβατών.

«Τις τελευταίες ημέρες, το Αεροδρόμιο των Βρυξελλών έχει πραγματοποιήσει ενδελεχή ανάλυση της υποδομής του τμήματος του τερματικού σταθμού και των διαφόρων πιθανών σεναρίων για τμηματική επανέναρξη των δραστηριοτήτων του», είπαν οι υπεύθυνοι στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσαν όμως πως δεν υπάρχει ημερομηνία επαναλειτουργίας, έστω και τμηματικής: «Δεν έχει αποφασιστεί πότε θα πραγματοποιηθεί η επανέναρξη των λειτουργιών του αεροδρομίου».

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος σε αεροδρόμιο και μετρό, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 31άτομα (συμπεριλαμβανόμενων και των τρομοκρατών) και τραυματίστηκαν 340, οι αεροπορικές εταιρείες μετέφεραν τις πτήσεις τους σε τοπικά αεροδρόμια ή γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Επιβεβαιώνεται ο θάνατος ακόμα δύο Αμερικανών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι δύο ακόμα Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων στις διπλές βομβιστικές ενέργειες στο Βέλγιο την Τρίτη, στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, ανεβάζοντας τον αριθμό των Αμερικανών που σκοτώθηκαν σε τέσσερις.

“Επιβεβαιώνουμε τον θάνατο δύο ακόμα Αμερικανών υπηκόων στις Βρυξέλλες, και εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς τους”, είπε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP). Το υπουργείο είχε ανακοινώσει τους άλλους δύο νεκρούς το Σάββατο.

“Δεν έχουμε άλλες πληροφορίες να μοιραστούμε, από σεβασμό στις οικογένειές τους αυτή τη δύσκολη στιγμή”, πρόσθεσε.

Το ζευγάρι Τζάστιν και Στέφανι Σουλτς, Αμερικανοί που κατοικούσαν στο Βέλγιο, είχαν μόλις αφήσει τη μητέρα της στο αεροδρόμιο όταν έγινε η έκρηξη κοντά στο σημείο όπου γινόταν το check-in των πτήσεων. Τον θάνατό τους ανακοίνωσαν οι οικογένειές τους και αργότερα, μέσω Facebook, ο εργοδότης της Στέφανι Σουλτς.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο αδερφοί ολλανδικής υπηκοότητας που ήταν κάτοικοι της Νέας Υόρκης, ο Αλεξάντερ και ο Σάσα Πιντσάουσκι.

Οι βομβιστικές ενέργειες στο αεροδρόμιο και στο μετρό κόστισαν τη ζωή σε 31 άτομα, συμπεριλαμβανόμενων και των τριών βομβιστών αυτοκτονίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις Βρυξέλλες, οι τραυματίες ανέρχονται στους 340.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα