ΒΒC: Περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι νεκροί στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία

Διαβάζεται σε 2'
Ρώσοι στρατιώτες
Ρώσοι στρατιώτες Russian Defence Ministry Press Service / AP IMAGES

Βαρύς ο φόρος αίματος που πληρώνουν οι Ρώσοι στρατιώτες στο πεδίο των μαχών στην Ουκρανία. Τι αναφέρει έρευνα του BBC.

Οι όποιες επιτυχίες της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία τα τελευταία δύο χρόνια έχουν προκύψει μετά από “καταβολή” μεγάλου φόρου σε αίμα Ρώσων στρατιωτών.

Οπωψς αναφέρει η ρωσική υπηρεσία του BBC η οποία συνεργάζεται με τον ανεξάρτητο όμιλο μέσων ενημέρωσης Mediazona αλλά και σειρά εθελοντών στη ρωσική επικράτεια, ο αριθμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτών τα τελευταία δύο χρόνια έχει ξεπεράσει πλέον τις 50.000.

Κατά το δεύτερο έτος του πολέμου φαίνεται μάλιστα ότι οι νεκροί είναι περισσότεροι από τους αντίστοιχους του πρώτου έτους και φτάνουν τους 27.300. Κατά το δεύτερο χρόνο οι ρωσικές δυνάμεις κέρδισαν εδάφη και πολλές φορές προχώρησε σε προέλεαση εντός της Ουκρανίας.

Κατά την πάγια τακτική της, η Ρωσία αρνήθηκε να σχολιάσει τα ευρήματα της έρευνας.

Το BBC από την πλευρά του τονίζει ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτών στο μέτωπο μπορεί να είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί, όπως προκύπτει από την έρευνα, στην πρώτη γραμμή της μάχης νεοσύλλεκτους τους οποίους “αντλεί” από τους φυλακές της χώρας. Οι εν λόγω εκπαίδευονται μέσα σε λίγες ημέρες και άμεσα πέφτουν στα πολύ βαθιά με συνέπεια το ποσοστό αυτών που τελικά σκοτώνονται να είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Χήρα φυλακισμένου που έπεσε στο πεδίο της μάχης πληροφόρησε το BBC ότι ο άντρας της στάλθηκε στην πρώτη γραμμή μόλις τρεις ημέρες μετά την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου με το ρωσικό στρατό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα