Βυθίστηκε πλοίο με οκταμελές πλήρωμα στη Μαύρη θάλασσα

Ναυάγιο πλοίου στη Μαύρη θάλασσα
Ναυάγιο πλοίου στη Μαύρη θάλασσα AP

Καλά στην υγεία τους τα μέλη του πληρώματος. Σε μετατόπιση του φορτίου ενδέχεται να οφείλεται η βύθιση του πλοίου, που μετέφερε παλιοσίδερα.

Ένα πλοίο φορτωμένο με παλιοσίδερα βυθίστηκε το Σάββατο στη Μαύρη Θάλασσα, όμως όλα τα μέλη του πληρώματός του διασώθηκαν, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα την ομοσπονδιακή υπηρεσία θαλάσσιων και ποτάμιων μεταφορών (Rosmorrechflot).

Το πλοίο, που έφερε σημαία Παναμά, πήρε κλίση και βυθίστηκε. Τα οκτώ μέλη του πληρώματος, δύο Τούρκοι και έξι Αζέροι, σώθηκαν από ένα δεξαμενόπλοιο το οποίο πλέει προς το λιμάνι το Νοροροσίσκ. Όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους.

Ο καπετάνιος του πλοίου εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 6.45 τα ξημερώματα ενώ απείχε 50 ναυτικά μίλια από την ακτή. Οι ναυτικοί εγκατέλειψαν το σκάφος και επιβιβάστηκαν σε μια σωστική λέμβο. Παραπλέοντα σκάφη έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν και το τάνκερ Minerva περισυνέλεξε το πλήρωμα.

Η βύθιση του πλοίου ενδέχεται να οφείλεται σε μετατόπιση του φορτίου του. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, δεν υπάρχει κίνδυνος θαλάσσιας ρύπανσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
SHARE:

24Media Network