Wall Street Journal: Με συμπτώματα “ύποπτης” δηλητηρίασης ο Αμπράμοβιτς και ουκρανοί διαπραγματευτές

Wall Street Journal: Με συμπτώματα “ύποπτης” δηλητηρίασης ο Αμπράμοβιτς και ουκρανοί διαπραγματευτές
Ρόμαν Αμπράμοβιτς ap

Τόσο ο Ρώσος ολιγάρχης, όσο και Ουκρανοί διαπραγματευτές, μετά από συνάντηση στο Κίεβο, εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Παραμένει άγνωστο από πού προήλθε.

Συμπτώματα δηλητηρίασης φέρεται να εμφάνισαν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, με σκοπό την κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, τόσο ο Ρώσος ολιγάρχης, όσο και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές, κατόπιν συνάντησης που είχαν στο Κίεβο νωρίτερα αυτό το μήνα, εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα δηλητηρίασης.

Η ίδια πηγή, επικαλούμενη μαρτυρίες, αναφέρει για τον Αμπράμοβιτς και δύο εκ των μελών της ουκρανικής ομάδας διαπραγματεύσεων, εμφάνισαν συμπτώματα που περιελάμβαναν κόκκινα μάτια, συνεχές και επώδυνο δάκρυ, ενώ παρατηρήθηκε και ξεφλούδισμα δέρματος στα πρόσωπα και στα χέρια τους.

Στους “σκληροπυρηνικούς της Μόσχας” το αποδίδει η Ουκρανία

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Ουκρανοί απέδωσαν τη δηλητηρίαση στους “σκληροπυρηνικούς της Μόσχας”, με σκοπό το μποϊκοτάζ των συνομιλιών για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής.

Άτομο του στενού περιβάλλοντος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς δήλωσε άγνοια σχετικά με το ποιος μπορεί να έχει βάλει στο στόχαστρο την ομάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αμπράμοβιτς και οι ουκρανοί διαπραγματευτές, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής των Τατάρων της Κριμαίας Ρουστέμ Ουμέροφ, βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση πλέον και η ζωή τους δεν κινδυνεύει.

Δυτικοί ειδικοί που εξέτασαν το περιστατικό είπαν ότι ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί αν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιο είδος επίθεσης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα