Ξανά στο Βέλγιο ο Πουτζντεμόν

Former Catalan leader Carles Puigdemont, right, speaks during a press conference with current regional president of Catalonia Quim Torra after a meeting with government ministers and ministers in exile at the Government Delegation of Catalonia to the European Union in Brussels on Saturday, July 28, 2018. (AP Photo/Olivier Matthys)
O Kάρλες Πουιτζδεμόντ AP

Αφού η έκδοσή του από τη Γερμανία δεν πέτυχε, ο Κάρλες Πουτζντεμόν επέστρεψε στο Βέλγιο. Υποστήριξε ότι θα συνεχίσει να ταξιδεύει στην Ευρώπη.

Ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν επέστρεψε το Σάββατο από την Γερμανία στο Βέλγιο, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Ισπανίας για την έκδοσή του από την Γερμανία για κατηγορίες που σχετίζονται με την πρόκληση εξέγερσης, σχετικά με την παράνομη ανακοίνωση της ανεξαρτησίας.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι θα συνεχίσει να ταξιδεύει στην Ευρώπη προκειμένου να ενισχύσει την υποστήριξη στο αίτημα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας, ενώ βρίσκεται στο Βέλγιο από τον Οκτώβριο.

Μετά την διακήρυξη της ανεξαρτησίας της από την τοπική κυβέρνηση του Πουιτζδεμόντ τη διακυβέρνηση της Καταλονίας ανέλαβε η Μαδρίτη.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καταλονία
SHARE: