Χιλή: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε ζογκλέρ του δρόμου – Βίαιες συγκρούσεις

Χιλή: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε ζογκλέρ του δρόμου – Βίαιες συγκρούσεις
Συγκρούσεις στη Χιλή 2021 Alicia Caceres / Associated Press

Νύχτα ταραχών στη Χιλή το βράδυ της Παρασκευής μετά τον θάνατο ζογκλέρ που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού. Νωρίτερα είχε αρνηθεί να υπακούσει σε εντολή του.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν χθες Παρασκευή σε πόλη της νότιας Χιλής όπου νωρίτερα καραμπινιέρος πυροβόλησε και σκότωσε καλλιτέχνη του δρόμου.

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο δημαρχείο της πόλης Πανγκιπούλι, περίπου 950 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα Σαντιάγο, καταγράφει βίντεο που μεταφόρτωσε στον ιστότοπό του ο ραδιοφωνικός σταθμός cooperativa. Νωρίτερα, διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα πετώντας πέτρες. Καραμπινιέροι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και αντλίες πεπιεσμένου νερού για να τους απωθήσουν.

Σε διασταύρωση στο κέντρο της πόλης, αστυνομικός πυροβόλησε ζογκλέρ διότι αρνήθηκε να υπακούσει σε εντολή που του έδωσε. Αφού ο καραμπινιέρος έριξε δύο φορές προειδοποιητικά στο έδαφος, ο νεαρός καλλιτέχνης έτρεξε προς αυτόν. Ο αστυνομικός τον πυροβόλησε. Ο ζογκλέρ κράταγε στα χέρια τρεις σπάθες, με τις οποίες έκανε σόου στη διασταύρωση.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι διενεργεί έρευνα για την υπόθεση. Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε εντολή στην αστυνομία να συνεργαστεί. Λόγω πολλών βάρβαρων ενεργειών τους, οι καραμπινιέροι της Χιλής, σώμα αντίστοιχο με αυτό της χωροφυλακής σε άλλα κράτη, δέχονται σφοδρές επικρίσεις.

Πάνω από τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους πολλοί που έμειναν ανάπηροι, στην καταστολή των διαδηλώσεων και των ταραχών που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα στα τέλη του 2019. Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προτρέψει επανειλημμένα τις αρχές της Χιλής να διενεργήσουν έρευνα σε βάρος της ηγεσίας των καραμπινιέρων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα