‘Ξήλωσαν’ το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το αεροδρόμιο των Σκοπίων

‘Ξήλωσαν’ το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το αεροδρόμιο των Σκοπίων
Workers clamber over the statue as they prepare the controversial giant bronze statue of Alexander the Great astride his horse, Bucephalus, in the main square of the capital, Skopje, Tuesday June 21, 2011. The 28-meter (92-foot) tall monument and fountain officially named "Warrior on a horse" cost some euro 9.4 million. ( US $13.5 million), and claims Alexander the Great as an ancient local hero. (AP Photo/Dragan Perkovski) ap

Το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, ύψους 1,5 μέτρου, βρισκόταν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου των Σκοπίων από το 2011

Απομακρύνθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, που βρισκόταν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου των Σκοπίων.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για μετονομασία του αεροδρομίου από «Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» και η αφαίρεση των μεταλλικών πινακίδων στην οροφή του αεροδρομίου, στις οποίες αυτό αναφερόταν με την προηγούμενη ονομασία του (Μέγας Αλέξανδρος).

Το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, ύψους 1,5 μέτρου, που βρισκόταν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου των Σκοπίων. Είχε τοποθετηθεί το 2011 και αποτελούσε δωρεά της τουρκικών συμφερόντων εταιρίας “TAV”, η οποία από το 2010 διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: AP Photo/Dragan Perkovski)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα