Υεμένη: 111 αντιμαχόμενοι νεκροί σε 72 ώρες

Βομβαρδισμός στην Υεμένη (φωτογραφία αρχείου)
Βομβαρδισμός στην Υεμένη (φωτογραφία αρχείου) AP

Πολύνεκρες είναι οι τελευταίες μάχες μεταξύ των ανταρτών Χούτι και τις κυβερνητικές δυνάμεις στην Υεμένη.

Σφοδρές μάχες ανάμεσα σε δυνάμεις πιστές στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης και τους σιίτες αντάρτες Χούθι στην επαρχία Μαρίμπ, στο βόρειο τμήμα της φτωχότερης χώρας της αραβικής χερσονήσου, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 111 αντιμαχόμενους τις προηγούμενες τρεις ημέρες, δήλωσαν χθες Κυριακή στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικοί των κυβερνητικών δυνάμεων.

Το έσχατο οχυρό της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης στο βορρά της σπαρασσόμενης από τον πόλεμο χώρας, η Μαρίμπ, έχει μετατραπεί σε θέατρο σκληρών μαχών από τον Φεβρουάριο, όταν οι ζαϊδίτες αντάρτες, οι οποίοι πρόσκεινται στο Ιράν, εξαπέλυσαν έφοδο για να κυριεύσουν την πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή.

Το Σάββατο το βράδυ και τα ξημερώματα της Κυριακής στις εχθροπραξίες σκοτώθηκαν 16 μέλη των δυνάμεων που ορκίζονται πίστη στην κυβέρνηση και τουλάχιστον 34 αντάρτες, κατά τις στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στις εχθροπραξίες της Πέμπτης και της Παρασκευής είχαν ήδη σκοτωθεί 13 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων και 48 Χούθι, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές.

Οι αντάρτες πολύ σπάνια ανακοινώνουν τις απώλειες στις τάξεις τους.

Οι Χούθι εξαπέλυσαν ταυτόχρονες επιθέσεις σε τρία μέτωπα: στον νότιο, στον δυτικό και στον βόρειο τομέα της πόλης, πάντα κατά τους αξιωματικούς των δυνάμεων της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, που υποστηρίζονται στο πεδίο από τη στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση του γειτονικού σουνιτικού βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, ορκισμένου εχθρού της σιιτικής Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην περιφέρεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

SHARE:

24Media Network