Υπόθεση Κασόγκι: Οι ερευνητές θα ψάξουν το προξενείο - Ο Τραμπ στέλνει τον Πομπέο στη Σ. Αραβία

Το προξενείο στο οποίο εξαφανίστηκε ο δημοσιογράφος
Το προξενείο στο οποίο εξαφανίστηκε ο δημοσιογράφος AP

Ερευνητές αναμένεται να εισέλθουν σήμερα στο προξενείο όπου εξαφανίστηκε ο δημοσιογράφος, την ώρα που ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας δηλώνει ότι δεν έχει καμία ιδέα για το τι μπορεί να συνέβη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα στο Twitter πως μίλησε με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν σχετικά με τον αγνοούμενο Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι και στέλνει τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για να συναντηθεί αμέσως με τον βασιλιά.

Ο Τραμπ είπε ακόμη πως ο Σαλμάν αρνήθηκε ότι «έχει οποιαδήποτε γνώση του τι μπορεί να έχει συμβεί» στον Κασόγκι, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά την είσοδό του στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου, και του είπε πως οι Σαουδάραβες εργάζονται στενά με την Τουρκία για την υπόθεση. 

Πριν από λίγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ο Μάικ Πομπέο θα μεταβεί σήμερα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. «Ο πρόεδρος έχει καλέσει να διεξαχθεί μια ταχεία και ανοικτή έρευνα για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου της Ουάσινγκτον Ποστ Τζαμάλ Κασόγκι», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Χέδερ Νάουερτ. 

Τουρκική διπλωματική πηγή δήλωσε πως ερευνητές θα ερευνήσουν το προξενείο σήμερα το απόγευμα έπειτα από τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα όταν η Τουρκία αποδέχθηκε μια πρόταση της Σαουδικής Αραβίας να εργαστούν μαζί για να ανακαλύψουν τι συνέβη στον Κασόγκι.

«Ο βασιλιάς διέταξε τον γενικό εισαγγελέα να ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για την υπόθεση Κασόγκι με βάση τις πληροφορίες από την κοινή ομάδα στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλάει δημοσίως.

Απαντώντας σε ερώτηση πότε θα μπορούσε ο γενικός εισαγγελέας να προβεί σε ανακοινώσεις για την έρευνα, ο αξιωματούχος είπε: «Έχει λάβει εντολές να εργαστεί γρήγορα». Η Βρετανία αναμένει από το Ριάντ να παράσχει «πλήρεις και λεπτομερείς απαντήσεις» στις ερωτήσεις για την εξαφάνιση του Κασόγκι, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Τραμπ, Κασόγκι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόθεση Κασόγκι: Αρχίζουν οι έρευνες στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας

Κασόγκι: Στο τηλέφωνο μίλησαν ο βασιλιάς Σαλμάν με τον πρόεδρο Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σαλμάν για την υπόθεση Κασόγκι

SHARE:

24Media Network