Υπόθεση Κασόγκι: Σιωπή Ερντογάν για την εμπλοκή του Σαουδάραβα πρίγκιπα

Υπόθεση Κασόγκι: Σιωπή Ερντογάν για την εμπλοκή του Σαουδάραβα πρίγκιπα
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κοινοβουλευτική του ομάδα για την υπόθεση Κασόγκι AP

Παρά τις υποσχέσεις περί "γυμνής αλήθειας", ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έδωσε κάποια καινούρια στοιχεία για την δολοφονία του δημοσιογράφου.

Για στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο θάνατος του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ήταν μία λεπτομερώς προμελετημένη και σχεδιασμένη πολιτική δολοφονία έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, έχοντας νωρίτερα προαναγγείλει ότι θα αποκαλύψει την “γυμνή αλήθεια” για την υπόθεση.

Ο Ερντογάν δεν έδωσε νέα στοιχεία στην δημοσιότητα, ανέφερε, όμως, πως δεν αμφιβάλλει για την ειλικρίνεια του βασιλιά Σαλμάν, χωρίς να αναφερθεί καθόλου στον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τον οποίο διαρροές στον διεθνή Τύπο δείχνουν ως τον εντολέα της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Χωρίς να δημοσιεύσει ή έστω να αναφερθεί στο ηχητικό ή το βίντεο της δολοφονίας, που σύμφωνα με πολλαπλές πηγές, τούρκοι αξιωματούχοι έχουν στην κατοχή τους και ενοχοποιούν την Σαουδική Αραβία, περιορίστηκε να δηλώσει ότι ομάδα από τρεις Σαουδάραβες έφθασε στην Κωνσταντινούπολη από το Ριάντ την παραμονή της δολοφονίας και ερεύνησε δάσος κοντά στην Κωνσταντινούπολη, υπονοώντας ότι αναζητούσαν τόπο για να πετάξουν το πτώμα του δημοσιογράφου.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έκανε λόγο για ένα διεθνές ζήτημα, στην διερεύνηση του οποίου πρέπει να συμμετάσχουν και άλλες χώρες και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα είναι ικανοποιημένη μόνο όταν λογοδοτήσουν όλοι οι δράστες και οι υπεύθυνοι για την δολοφονία.

“Γιατί ήταν η ομάδα των 15 Σαουδαράβων στην Τουρκία; Με ποιανού τις διαταγές; Γιατί το προξενείο δεν άνοιξε άμεσα για τους ερευνητές; Γιατί υπάρχουν τόσο διαφορετικές μεταξύ τους καταθέσεις από σαουδάραβες; Ποιος είναι ο συνεργάτης που ξεφορτώθηκε το πτώμα του Κασόγκι;” Αυτές είναι σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο οι ερωτήσεις στις οποίες οφείλει να απαντήσει η Σαουδική Αραβία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα