Υπόθεση Κασόγκι: Το “αντίο” της μνηστής του μέσω Twitter – Το θρίλερ συνεχίζεται

Υπόθεση Κασόγκι: Το “αντίο” της μνηστής του μέσω Twitter – Το θρίλερ συνεχίζεται
Υπόθεση Κασόγκι: Το "αντίο" της μνηστής του μέσω Twitter

Υπό 24ωρη αστυνομική φρούρηση έχουν θέσει οι αρχές της Τουρκίας τη Χατζιτζέ Τσενγκίζ, τη μνηστή του δημοσιογράφου.

Υπό 24ωρη φύλαξη υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας βρίσκεται η μνηστή του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Η μνηστή του βρισκόταν έξω από την πρεσβεία της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, όταν ο σύντροφός της δολοφονήθηκε άγρια από τους πράκτορες του Ριάντ.

Η τουρκικής καταγωγής Χατισέ Τσενγκίζ ανέβασε στο twitter ένα βίντεο με τη λεζάντα: “Έκλεψαν τη φυσική σου παρουσία από τον κόσμο. Όμως το όμορφο γέλιο σου θα μείνει για πάντα στην ψυχή μου. Αγαπημένε μου”.

Στο βίντεο, ο Κασόγκι δίνει συνέντευξη όταν μια γάτα πηδάει στα γόνατά του και ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος ξεσπά σε γέλια.

Λίγο αργότερα η Τσενγκίζ έγραψε: “Η καρδιά υπάρχει για να θρηνεί και τα μάτια για να κλαίνε και εμείς είμαστε χωριστά , αγαπημένε μου Τζαμάλ”.

Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε την 2α Οκτωβρίου, μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη για να εκδώσει πιστοποιητικό ενόψει του επικείμενου γάμου του με την Τζενγκίζ. Την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Κασόγκι, η Τσενγκίζ τον περίμενε επί ώρες έξω από το προξενείο. Τελικά ήρθε η ίδια σε επαφή με τις τουρκικές αρχές για να δηλώσει την εξαφάνισή του, όπως την είχε συμβουλεύσει ο ίδιος. Οι αρχές της Τουρκίας πάντως δεν έδωσαν λεπτομερείς εξηγήσεις για τη φύλαξή της που ξεκίνησε τρεις βδομάδες μετά τη δολοφονία για την οποία οι έρευνες συνεχίζονται.

Επί εβδομάδες, η κυβέρνηση του σουνιτικού βασιλείου διέψευδε πως γνώριζε τι του συνέβη. Τελικά το Σάββατο, το Ριάντ ανακοίνωσε ότι ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ δημοσιογράφος, σκοτώθηκε έπειτα από “καυγά” κατά τη διάρκεια του οποίου ανταλλάχθηκαν “γροθιές”, μέσα στο κτίριο. Ο σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ χαρακτήρισε τον θάνατό του “τεράστιο και πολύ σοβαρό λάθος”. Ο Τραμπ δήλωσε πως δεν είναι “ικανοποιημένος” από την εξήγηση του Ριάντ, ωστόσο δήλωσε πως θα ήταν “ατόπημα” για τη χώρα του να ακυρώσει τη συμφωνία για πώληση όπλων ύψους 110 δις δολαρίων, σε αντίθεση με τη Γερμανία που ακύρωσε την πώληση όπλων λόγω της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πειστήρια της δολοφονίας έχουν ανακτηθεί από ηχητικές καταγραφές στο “έξυπνο” ρολόι Apple του δημοσιογράφου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα