Υπόθεση Σκριπάλ: Έφυγαν από την Ρωσία οι απελαθέντες Βρετανοί διπλωμάτες

Βρετανοί διπλωμάτες φεύγουν από την πρεσβεία στη Μόσχα (AP Photo/Pavel Golovkin)
Βρετανοί διπλωμάτες φεύγουν από την πρεσβεία στη Μόσχα (AP Photo/Pavel Golovkin) AP

Η απέλασή τους αποφασίστηκε από τη Μόσχα ως αντίποινα για την απέλαση Ρώσων διπλωματών από το Λονδίνο μετά την δηλητηρίαση του διπλού πράκτορα

Οι Βρετανοί διπλωμάτες που απελάθηκαν από τη Ρωσία, σε αντίποινα για την απέλαση Ρώσων διπλωματών από το Λονδίνο με αφορμή την υπόθεση της δηλητηρίασης του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, αναχώρησαν την Παρασκευή από τη βρετανική πρεσβεία στη Μόσχα για το Λονδίνο.

Κάτω από το συννεφιασμένο ουρανό, οι Βρετανοί διπλωμάτες με τις οικογένειές τους, τα ζώα τους και τις αποσκευές τους επιβιβάστηκαν σε τρία μίνι-μπας που ήταν σταθμευμένα έξω από την πρεσβεία της Βρετανίας. Τα τρία λεωφορεία αναχώρησαν, υπό τα χειροκροτήματα μερικών δεκάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να αποχαιρετίσουν τους διπλωμάτες.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Βρετανίας διανύουν μια από τις χειρότερες κρίσεις των τελευταίων ετών, μετά τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλιας, στις 4 Μαρτίου στο Σάλσμπερι. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει κατηγορήσει ευθέως τη Μόσχα η οποία αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση αυτή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΕ: Ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της στη Ρωσία

Ρώσια "δείχνει" και η ΕΕ για την δηλητηρίαση Σκριπάλ

Ρωσία: Θα χρειαζόταν ο Πουαρό για να λυθεί το μυστήριο Σκριπάλ

SHARE:

24Media Network