Ζελένσκι: Η Τουρκία θα απαγορεύσει τα ρωσικά πολεμικά πλοία από τη Μαύρη Θάλασσα

Ζελένσκι: Η Τουρκία θα απαγορεύσει τα ρωσικά πολεμικά πλοία από τη Μαύρη Θάλασσα
AP

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε πως η Τουρκία αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο στην Μαύρη Θάλασσα, σε ρωσικά πολεμικά πλοία

Με ένα tweet με το οποίο ευχαριστεί τον Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα απαγορεύσει την διέλευση των ρωσικών πολεμικών πλοίων από την Μαύρη Θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε αρνηθεί χθες να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια. “Μόνο αν κριθεί ότι η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, τότε θα κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου” είχε δηλώσε σε δημοσιογράφους στο Καζακστάν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης σήμερα, ότι η Άγκυρα καταβάλλει προσπάθειες για μια άμεση κατάπαυση του πυρός.

Σε μια ανακοίνωση, η τουρκική προεδρία είπε ότι ο Ερντογάν εξέφρασε, επίσης, τα συλλυπητήριά του για τους Ουκρανούς που έχουν σκοτωθεί στη ρωσική επίθεση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα