Ζελένσκι: “Μόνο με τον Πούτιν είμαι πρόθυμος να συναντηθώ”

Ζελένσκι: “Μόνο με τον Πούτιν είμαι πρόθυμος να συναντηθώ”
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP Photo/Markus Schreiber

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ξεκαθάρισε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο μοναδικός ρώσος αξιωματούχος με τον οποίο είναι πρόθυμος να συναντηθεί για τον τερματισμό του πόλεμο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Δευτέρα (23/05) πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο μοναδικός ρώσος αξιωματούχος με τον οποίο είναι πρόθυμος να συναντηθεί και με ένα μόνο θέμα στην ατζέντα: τον τερματισμό του πολέμου.

Ο Ζελένσκι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συμμετείχε διαδικτυακά απόψε σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Ο ουκρανός πρόεδρος σημείωσε πως ο σχεδιασμός συνομιλιών με τη Μόσχα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος, επικαλούμενος τα εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε ο ρωσικός στρατός στη διάρκεια αυτού του πολέμου.

Υπογράμμισε επίσης ότι οποιαδήποτε απόπειρα ανάκτησης δια της βίας της χερσονήσου της Κριμαίας, που η Ρωσία προσάρτησε το 2014, θα προκαλούσε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα