Ζημιές σε αεροσκάφη από την έκρηξη σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Ζημιές σε αεροσκάφη από την έκρηξη σε αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
2015 ANADOLU AGENCY

Άγνωστα είναι μέχρι στιγμής τα αίτια της έκρηξης, που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης, με θύμα μια γυναίκα

Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε την Τετάρτη (23/12) πως πέντε αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, αλλά όπως διευκρίνισε είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καταλήξουν οι αρχές σε κάποιο συμπέρασμα για τα αίτια της έκρηξης.

«Συνολικά πέντε αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές, εξαιτίας των θραυσμάτων. Δεν τίθεται ζήτημα τρωτών σημείων στην ασφάλεια του αεροδρομίου. Όλα τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας εφαρμόζονται», δήλωσε ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους.

«Για τα αίτια του συμβάντος ομάδες των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών διεξάγουν έρευνες. Αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαγάγουμε κάποιο συμπέρασμα ή να κάνουμε σχόλια» για τα αίτια της έκρηξης, σύμφωνα με τον ίδιο.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε από την έκρηξη, μετέδωσαν τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων. Η Ζαχρά Γιαμάτς, 30 ετών, υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη στο κεφάλι από την έκρηξη που σημειώθηκε σε διάδρομο του αεροδρομίου, μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN-Türk και NTV. Το αεροδρόμιο λειτουργεί εκ νέου ομαλά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη από έκρηξη σε αεροδρόμιο - Μία γυναίκα νεκρή

SHARE:

24Media Network