Ζητά εγγυήσεις για να υπογράψει τη νέα Συνθήκη

Ζητά εγγυήσεις για να υπογράψει τη νέα Συνθήκη

Ο Ντέιβιντ Κάμερον απειλεί τον γαλλογερμανικό άξονα την ώρα που Παρίσι και Βερολίνο έχουν συμφωνήσει και πιέζουν με κάθε τρόπο να υπάρξει μια νέα συνθήκη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Φρένο στις αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποζητά να βάλει ο Βρετανός πρωθυπουργός, αν δε λάβει εγγυήσεις ότι δεν πρόκειται να πληγούν τα συμφέροντα της χώρας.

Η νέα Συνθήκη πρέπει να εμπεριέχει "βρετανικές εγγυήσεις" και να προστατεύει το Σίτι του Λονδίνου, το επιχειρηματικό κέντρο της Βρετανίας.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον συγκεκριμένα, προειδοποίησε ότι θα ασκήσει βέτο στη νέα συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προτείνουν Γαλλία και Γερμανία με στόχο τη στήριξη του ευρώ, σε περίπτωση που δεν δοθούν εγγυήσεις για την προστασία των οικονομικών υπηρεσιών της Βρετανίας.

"Εγώ δεν θα υπογράψω μια συνθήκη που δεν περιέχει εγγυήσεις για θέματα όπως η σημασία της ενιαίας αγοράς και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες" δήλωσε ο Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δηλώσει πολλές φορές ότι σκοπεύει να προστατεύσει και να ενισχύσει τα συμφέροντα της Βρετανίας, καθώς επιθυμεί να καθησυχάσει τις φωνές των ευρωσκεπτικιστών στους κόλπους των Τόρις.

Οι ευρωσκεπτικιστές πιστεύουν πως η κυριαρχία της Βρετανίας έχει διαβρωθεί από τις επανειλημμένες μεταβιβάσεις εξουσιών στις Βρυξέλλες.

SHARE:

24Media Network