Ζουν την εξαθλίωση

Ζουν την εξαθλίωση

Ένα εκατομμύριο παιδιά 10-14 ετών στη Βραζιλία εξακολουθούν να εργάζονται. Οι αρχές της Βραζιλίας έχουν θέσει ως στόχο την εξάλειψη της παιδικής εργασίας μέχρι το 2020

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά ηλικίας 10-14 ετών συνεχίζουν να εργάζονται στη Βραζιλία, παρά τις κινήσεις της κυβέρνησης κατά της παιδικής εργασίας.

Δημοσίευμα της  εφημερίδας Folha de Sao Paulo, που επικαλείται στοιχεία της απογραφής που συνέλεξε το Βραζιλιανό Ινστιτούτο Γεωγραφίας και Στατιστικής (IBGE), αναφέρει πάντως ότι οι προσπάθειες των αρχών έχουν ευοδωθεί σε κάποιο βαθμό.

Το ποσοστό των παιδιών και των εφήβων της Βραζιλίας που εργάζονται για να βγάλουν το ψωμί τους έχει μειωθεί από 6,6% το 2000, σε 6,2% το 2010.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η παιδική εργασία είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα στην βραζιλιανή Αμαζονία, όπου περίπου το 10% του συνόλου των παιδιών εργάζεται.

Οι αρχές της Βραζιλίας έχουν θέσει ως στόχο την εξάλειψη της παιδικής εργασίας μέχρι το 2020.

"Είμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα της αόρατης παιδικής εργασίας, σε τοποθεσίες που είναι δύσκολη η μετάβαση λόγω της απόστασης ή λόγω νομικών θεμάτων που δεν μας επιτρέπουν την είσοδο σε μια ιδιωτική κατοικία", δήλωσε ο Μάρκος Καλίξτο, επιθεωρητής Εργασίας στο βραζιλιανό κρατίδιο Τοκαντίνς.

Η παιδική εργασία είναι γενικά κοινωνικά αποδεκτή στις αγροτικές περιοχές της Βραζιλίας.

SHARE:

24Media Network