Κύκλωμα τοκογλυφίας: Το "στιγμιαίο λάθος" του πρώην στελέχους του ΣΔΟΕ

Κύκλωμα τοκογλυφίας: Το "στιγμιαίο λάθος" του πρώην στελέχους του ΣΔΟΕ

Για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον φερόμενο ως "εγκέφαλο" του κυκλώματος τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη, απολογήθηκε πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΣΔΟΕ

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης βρέθηκε την Δευτέρα (17/06) το πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΣΔΟΕ, το οποίο κατηγορείται ότι έδινε πληροφορίες στο κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιασμών, που φέρεται να έχει αρχηγό τον Μάρκο Καραμπέρη.

Ο πρώην επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, δικαιολόγησε τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον Καραμπέρη, ως "στιγμιαίο λάθος" και έκανε λόγο για "χρήση λάθους φρασεολογίας".

Σε μια συνομιλία μάλιστα, ο εφοριακός ενημερώνει τον βασικό κατηγορούμενο για μια ανώνυμη καταγγελία που είχε γίνει για τοκογλυφική του δραστηριότητα. Στο δικαστήριο, το πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ υποστήριξε ότι μπλόφαρε και ότι το αυτό το έκανε για να τον "κοιμίσει", προκειμένου να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα ο έλεγχος.

"Είχα την πεποίθηση ότι ελέγχω ένα φυσικό πρόσωπο, ούτε εταιρία ούτε εγκληματική οργάνωση" δήλωσε ο εφοριακός.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος με τον πρόεδρο της έδρας:

Πρόεδρος: "Εμένα μου φαίνεται ότι ψάχνετε να του πείτε το νέο να βρείτε κάποιο τυχερό"

Κατηγορούμενος: "Μακριά από μένα αυτά κ. Πρόεδρε. Απολογούμαι και λέω την αλήθεια. Είναι ο Θεός εκεί πάνω και βλέπει"

Την ίδια μέρα απολογήθηκαν τρία ακόμα άτομα, μία εκ των γραμματέων του Καραμπέρη, ένας συνεργάτης του και ένα διευθυντικό στέλεχος τράπεζας. Όλοι αρνήθηκαν ότι είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη στο κύκλωμα.

Πληροφορίες από rthess.gr

SHARE:

24Media Network