“Λευκή εβδομάδα” με κλειστά σχολεία για ενίσχυση του τουρισμού. Συμφωνείτε ή όχι;

“Λευκή εβδομάδα” με κλειστά σχολεία για ενίσχυση του τουρισμού. Συμφωνείτε ή όχι;
Στο μεταξύ την ίδια ημέρα ένας από τους κατοίκους της περιοχής αλλά και θύμα των λεηλασιών ήταν ο Γιώργος Σπύρου (ιδιοκτήτης του GRAMMOS LODGE), γνωστός για την αγάπη και το ενδιαφέρον του για τον Γράμμο, μαζί με τον φίλο του Δαμιανό Κεφαλά επιχείρησαν να πάνε στο χωριό φορώντας ορειβατικά σκι, για το τριήμερο της αποκριάς Ωστόσο, για να διανύσουν την απόσταση των 18 χιλ. μέσα στα χιόνια έκαναν ούτε λίγο ούτε πολύ επτά ολόκληρες ώρες!!! Για να αντικρίσουν ένα λεηλατημένο χωριόβ¦ Όμως, στη διαδρομή φθάνοντας στο Λιανοτόπι συνάντησε τους συνοριοφύλακες με το ερπυστριοφόρο, οι οποίοι επέστρεφαν από την Κοινότητα Γράμου όπου βρισκόταν εκεί για σχετικό έλεγχο και ήταν οι πρώτοι που διαπίστωσαν τις λεηλασίες στα σπίτια της ορεινής Κοινότητας. Για την κατάσταση που αντίκρισαν στην περιοχή ενημέρωσαν τον Γεώργιο Σπύρου για τις ζημιές που προκλήθηκαν και τον ξενώνα του. Κατόπιν ο ίδιος συνέχισε την πορεία του προς το χωριό όπου και είδε τις ζημιές που προκλήθηκαν τόσο στον ίδιο όσο και στα υπόλοιπα σπίτια. Το νέο κύμα κακοκαιρίας είχε αποκλείσει τελείως την πρόσβαση στην περιοχή, αφού το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία έφθανε μέχρι και 2 μ. κάτι που έκανε αδύνατη τη διάνοιξη του δρόμου ακόμη και με το εκχιονιστικό μηχάνημα της Π.Ε. Καστοριάς. Έτσι, την επόμενη ημέρα (Κυριακή) το πρωί με πρωτοβουλία του Συνοριακού Σταθμού Νεστορίου το 15θέσιο ερπυστριοφόρο κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες ξεκίνησε την προσπάθειά του για να φθάσει στην Κοινότητα Γράμου, έχοντας πάρει μαζί του και κατοίκους της περιοχής προκειμένου να δούνε από κοντά τις ζημιές αλλά και τις κλοπές. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για τη "λευκή εβδομάδα" χειμερινού τουρισμού. Μπείτε και ΨΗΦΙΣΤΕ

Αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών έχει προκαλέσει η πρόταση των ξενοδόχων για περισσότερες ημέρες χειμερινών διακοπών στα σχολεία, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ώστε να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός.

Στις 11:00 το πρωί θα έχουν σύσκεψη ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ώστε να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα για τη «λευκή εβδομάδα» χειμερινού τουρισμού, που ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Κύριο μέλημα του υπουργείου Παιδείας είναι μην εμποδιστεί ή περιορισθεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Για τον λόγο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του έτους κάποιες μονοήμερες σχολικές εκδρομές ή επισκέψεις.

Τα σχολεία ενδέχεται να κλείσουν για δύο ημέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα στις αρχές Μαρτίου, ώστε να εφαρμοστεί η πρόταση των ξενοδόχων της χώρας.

Όσον αφορά τις διδακτικές ώρες που θα χαθούν από την εφαρμογή του θεσμού, προτείνεται να αναπληρωθούν είτε από την περικοπή των σχολικών περιπάτων, που είναι πέντε στη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς είτε με την επίσπευση της έναρξης της επόμενης σχολικής περιόδου κατά δύο μέρες συνδυαστικά με την επιμήκυνση της κατά δύο μέρες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων επεξεργάστηκε και υπέβαλε μία ολοκληρωμένη πρόταση, με στόχο την ενίσχυση της αγοράς εσωτερικού τουρισμού και κατά προέκταση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, τη χειμερινή περίοδο, μέσω της θέσπισης ορισμένων κινήτρων.

Μεταξύ άλλων, η πρόταση της ΠΟΞ περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας περιόδου «σχολικής ανάπαυλας» διάρκειας μιας εβδομάδας, με επίκεντρο την Καθαρά Δευτέρα. Τούτο μπορεί να συμβεί εφόσον κλείσουν τα σχολεία τις επόμενες τέσσερις της αργίας ημέρες.

Παράλληλα προτείνεται η πολυήμερη σχολική εκδρομή που προβλέπεται στην Υ.Α. 129287/Γ2/ 2011 (ΦΕΚ Β’ 2769), να πραγματοποιείται, κυρίως, σε περιοχές της ημεδαπής, όπου θα διασφαλίζεται η παροχή ενημέρωσης στους μαθητές για την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα