Λιάπης: Έσφαλα και πρέπει να πληρώσω. Η κρίση έχει αγγίξει και μένα

Λιάπης: Έσφαλα και πρέπει να πληρώσω. Η κρίση έχει αγγίξει και μένα

Τι ομολόγησε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, μετά τη σύλληψή του για παραβίαση STOP, για πλαστές πινακίδες και μη κατοχή διπλώματος. Οι ποινές. Αφέθηκε ελεύθερος και θα απολογηθεί την Πέμπτη (Pic+Vid)

Στον εισαγγελέα μετέβη ο Μιχάλης Λιάπης. Ο ίδιος μάλιστα κάλυψε με μπουφάν τις χειροπέδες που του πέρασαν οι άνδρες της αστυνομίας.

Πριν μπει στο περιπολικό για να μεταφερθεί μάλιστα  από την τροχαία Αγίας Παρασκευής, δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Το ομολογώ”.

“Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία” είπε και συμπλήρωσε ότι είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες στους αθηναϊκούς δρόμους. “Έκανα λάθος”, ομολόγησε.

Ο πρώην υπουργός εξήγησε πως είναι συνταξιούχος: “Η κρίση έχει αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα, γιατί δεν το κυκλοφορούσα… Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει”.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο συλληφθείς πρώην υπουργός οδηγούσε τζιπ μεγάλου κυβισμού, χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δίπλωμα, ενώ το αυτοκίνητο έφερε μη νόμιμες κρατικές πινακίδες.

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, σταμάτησαν τον πρώην υπουργό, καθώς ο κ. Λιάπης  παραβίασε και STOP στη λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λούτσα.

Ο κ. Λιάπης συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και οδηγήθηκε στο ΑΤ Αρτέμιδας το μεσημέρι της Τρίτης, απ΄όπου θα μεταφερθεί στην τροχαία Αγίας Παρασκευής, ενώ ήδη σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Οι ποινές του πρώην υπουργού

Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη που συνελήφθη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα αυτοκίνητο, ανασφάλιστο και με πλαστές πινακίδες.

Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας. Σε βάρος του κ. Λιάπη επιβλήθηκαν επιπλέον τρία διοικητικά πρόστιμα, για την μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

Η δικογραφία σε βάρος του διαβιβάστηκε στο Αυτόφωρο, από όπου ο πρώην υπουργός αναμένεται να ζητήσει τη νόμιμη προθεσμία για να προετοιμαστεί για την δίκη του.

Θα απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη

Προθεσμία για να δικαστεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε από το Αυτόφωρο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος αποχωρώντας από το κτίριο της Ευελπίδων δεν προέβη σε καμία δήλωση.

Ο ίδιος έφυγε προς το σπίτι του με το πρώτο ταξί, ενώ κοιτώντας τους δημοσιογράφους τόνισε ότι:”Ό, τι είχα να πω το είπα στον εισαγγελέα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα