40 WINDOORS TO AΘENS: 40 έργα για να εκτιμήσουμε το γκράφιτι εσωτερικού χώρου

40 WINDOORS TO AΘENS: 40 έργα για να εκτιμήσουμε το γκράφιτι εσωτερικού χώρου

Από τις 15 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, το The BOX δίνει το λόγο στους γκραφιτάδες.

Έντεκα καλλιτέχνες. Έξι χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας). Σαράντα πρωτότυπα έργα.

Στην οδό Δορυλαίου της Πλατείας Μαβίλη και τον αριθμό 12, το THE BOX, θα διαθέσει τους τοίχους, τις οθόνες, την αισθητική του, στο γκράφιτι εσωτερικού χώρου και σε όλα αυτά που εκείνο φέρει μαζί του ως μία νέα αναπτυσσόμενη μορφή τέχνης. Από τις 15 Φεβρουαρίου και για δέκα ημέρες, έντεκα καλλιτέχνες που πίστεψαν στη δύναμη του γκράφιτι και το υπηρέτησαν, θα παρουσιάσουν τα έργα τους με στόχο να μας μυήσουν στο γκράφιτι που δεν χρειάζεται έναν τεράστιο δημόσιο τοίχο για να εκτιμηθεί ως έργο. Στο γκράφιτι που ακόμα και σε μία μικρή επιφάνεια ενός σπιτιού, γραφείου, εστιατορίου, γυμναστηρίου, κλαμπ, ξενοδοχείου (η λίστα αυτή δεν θα τελειώσει ποτέ) μπορεί να μπει ως ένα ενδιαφέρον εικαστικό statement.

 

Μέσα από σαράντα κάδρα-παράθυρα 40×60 εκατοστών, τα γκράφιτι των καλλιτεχνών θα παρουσιαστούν στο The BOX με μία κρυφή επιθυμία να βάλουμε στη ζωή μας αυτήν την τέχνη που όλοι θαυμάζουμε από μακριά. Που φωτογραφίζουμε από μακριά. Που εκτιμούμε από μακριά.

A post shared by @limon_fertile on

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Έλληνας γκραφιτάς Tarta Ross ενώ οι συμμετέχοντες, ακολουθούν:

Rachid Omick Bulbien (Γαλλία)       

Bram Van Meervelde ( Βέλγιο)

Renate Klijnstra (Ολλανδία)          

Britte Van Meurs (Ολλανδία)

Constantinos Pantoflas (Ελλάδα)   

U.Gatzmann (Ισπανία)

K.161 (Ελλάδα)                     

Oliver Salvesen (Δανία)

Tarta Ross (Ελλάδα)               

Senor (Ελλάδα)

Death Vallee (Γαλλία)

Workshop: Εργαστήρι γκράφιτι για παιδιά

Apocalyps

 

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου ο Tarta Ross αναλαμβάνει τους πιτσιρικάδες που θέλουν να πάνε ένα βήμα παρακάτω τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και ξεκινά μία σειρά από ομαδικά ζωγραφικά πειράματα που έχουν ως βάση των αυθορμητισμό και τη φαντασία των επίδοξων καλλιτεχνών.

 

Να σημειωθεί ότι το workshop είναι δωρεάν και ότι αφορά σε παιδιά ηλικίας από 8 έως 13 ετών. Για τις συμμετοχές θα τηθεί σειρά προτεραιότητας, γι αυτό σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει, σπεύσατε να δηλώσετε τη συμμετοχή του παιδιού σας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα