7 αυθεντικά ιταλικά πιάτα που μπορείς να απολαύσεις εύκολα και γρήγορα κάθε στιγμή της ημέρας

7 αυθεντικά ιταλικά πιάτα που μπορείς να απολαύσεις εύκολα και γρήγορα κάθε στιγμή της ημέρας

Η μαμαδίστικη ιταλική κουζίνα που «μιλάει» στην καρδιά κάθε Έλληνα, γίνεται η νέα μας καθημερινή απόλαυση.

Ως αμετανόητη pasta lover δηλώνω πως εάν μπορούσα να τρώω κάθε μέρα ζυμαρικά για την υπόλοιπη ζωή μου, θα το έκανα! Η αγάπη μου για τις μακαρονάδες ξεκίνησε, βέβαια, σε πολύ μικρή ηλικία όταν, παρά τους περιορισμένους γευστικούς μου πειραματισμούς, μπορούσα πάντα να βασιστώ στη λαχταριστή σαββατιάτικη μακαρονάδα της μαμάς.

Αργότερα, κατά τις πρώτες μου μαγειρικές απόπειρες άρχισα να διαπιστώνω την προτίμησή μου στην ιταλική κουζίνα γενικά, ώσπου ξεκίνησα να ταξιδεύω στην Ιταλία και εκεί συνειδητοποίησα το γιατί. Υπάρχει λόγος που η ιταλική κουζίνα είναι η μία από τις δημοφιλέστερες στον κόσμο. Το μεγαλείο της κρύβεται στην απλότητα και την φρεσκάδα των πρώτων υλών της, στην αγάπη που βάζουν οι Ιταλίδες μαμάδες στο φαγητό τους και στο πάθος με το οποίο υπερασπίζονται την αυθεντικότητα της κουζίνα τους.

Αυτά τα χαρακτηριστικά της σπιτικής ιταλικής κουζίνας φέρνει στο πιάτο μας η νέα Italian Edition σειρά έτοιμων γευμάτων «ΑΒ You’ll Love» της ΑΒ Βασιλόπουλος, με την υπογραφή του αγαπημένου μας σεφ Άκη Πετρετζίκη. Ήδη από τις αρχές του μήνα, και για λίγες… «#worldcuisines εμφανίσεις», η ΑΒ προσφέρει 7 νέες λαχταριστές επιλογές σε επιλεγμένα καταστήματά της για να απολαμβάνουμε καθημερινά αυθεντικό ιταλικό φαγητό από τα χεράκια του Άκη με τη μοναδική ποιότητα της ΑΒ:

  • Risotto μανιταριών με τρούφα
  • Linguini με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα
  • Fusilli με πέστο βασιλικού
  • Penne Arrabbiata
  • Πορκέτα με πατάτες φούρνου
  • Ciabatta με μορταδέλα, μοτσαρέλα και ψητά λαχανικά
  • Focaccia με πέστο βασιλικού και λιαστές ντομάτες

Άλλωστε, ο διάσημος ιταλοαμερικάνoς σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μάρτιν Σκορσέζε το έχει δηλώσει καλύτερα από τον καθένα… για το μεγαλείο που κρύβει ένα αυθεντικό ιταλικό πιάτο: «Αν η μητέρα σου μαγειρεύει ιταλικό φαγητό, γιατί να πας σε εστιατόριο;» Εσύ στο σπίτι μπορεί να μην έχεις Ιταλίδα μαμά, έχεις όμως σίγουρα ένα κατάστημα ΑΒ κοντά σου.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις, πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά εμπλουτίζοντας την ήδη αγαπημένη σε όλους σειρά έτοιμων γευμάτων «ΑΒ You’ll Love». Έτσι, μπορούμε πια να απολαμβάνουμε αυθεντικά ιταλικά πιάτα, αλλά και νόστιμα σνακ κάθε στιγμή της ημέρας, όλα με την υπογραφή του αγαπημένου σεφ, Άκη Πετρετζίκη. Αν, μάλιστα, είστε κι εσείς λάτρεις της ιταλικής κουζίνας όπως εγώ, συνιστώ να τα συνοδεύσετε με ένα δροσερό Negroni ή μια φίνα, ιταλική μπίρα για ένα ολοκληρωμένο γαστρονομικό ταξίδι στη γείτονα χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σειρά «AB You’ll love» Italian Edition η οποία θα βρίσκεται σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ αλλά και στο AB Eshop για περιορισμένο χρονικό διάστημα, κάντε κλικ εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα