Air Condition: Φτιάξε κλίμα!

Air Condition: Φτιάξε κλίμα!

Τα καλύτερα της αγοράς, για κάθε εποχή.

Είτε έχει κρύο είτε έχειζέστη, η θερμοκρασία του χώρου είναι άκρως σημαντικό ζήτημα κι έτσι η επιλογήτου κατάλληλου κλιματιστικού είναι κρίσιμο κομμάτι του «παζλ» της ατμόσφαιραςστο σπίτι. Τα τελευταία χρόνια, τα Air Condition έχουνγίνει πολύ οικονομικά στην ψύξη ενώ σημειώθηκε σημαντική πρόοδος και στηθέρμανση, ουσιαστικά επιτρέποντάς τους να λειτουργήσουν σαν βασική πηγή ψύξης ήθέρμανσης για ένα σπίτι ή γραφείο με κόστος που κάποτε φάνταζε ως όνειρο.

Μπορούν επίσης νασυνεισφέρουν και στη διατήρηση μιας φρέσκιας ατμόσφαιρας, καθαρής από σκόνη καιοσμές, προσφέροντας έτσι ένα συνολικά ευχάριστο και υγιεινό περιβάλλον γιαόλους. Η συμπερίληψη τεχνολογίας Wi-Fi στην πλειονότητα των νέων μοντέλων είναι άλλη μια από τις ευκολίες που ίσωςδεν είχες κατά νου, όμως μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο από όσοφανταζόσουν. Και το καλύτερο είναι πως το κόστος λειτουργίας ενός τέτοιουκλιματιστικού, δηλαδή η κατανάλωση ρεύματος, δεν… σκαρφαλώνει ψηλά αν επιλεχθείένα αποδοτικό μοντέλο κλάσης A+++, οπότε η ουσιαστική ερώτηση είναι: τι θαμπορούσα να διαλέξω για τον χώρο μου;

Midea Blanc MA-09NXD0-I/O, 9000 BTU/h

Ορισμένοι χώροι, δεχρειάζονται υπερβολές και πάντοτε θα πρέπει να προτιμάται η κατάλληλη συσκευήώστε να αποδίδει όσο χρειάζεται δίχως να υπέρ-καταναλώνει ή να καταλαμβάνειπερισσότερο χώρο από όσο θα έπρεπε. Για το λόγο αυτό, τα «μικρά» κλιματιστικάτων 9000 BTU/h είναι άριστη επιλογή για χώρους έως και (περίπου) 20τ.μ. όπου και αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Στην κατηγορία αυτή,το Midea Blanc MA-09NXD0-I/O κεντρίζει το ενδιαφέρον για διάφορους λόγους.

Πρώτα απ’ όλα, μεενεργειακή κλάση A++ (ψύξη) και A+ (θέρμανση) θα κάνει μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος χωρίςωστόσο να κάνει… οικονομία στις επιδόσεις χάρη στην τεχνολογία inverter. Καθώςτοποθετείται σε μικρούς χώρους, ο θόρυβος είναι μια σκέψη που υπάρχει στο μυαλόόλων, όμως όχι με το Midea Blanc που ουσιαστικά είναι σχεδόν αθόρυβο σε τυπικήλειτουργία. Διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi για να το ελέγχεις από οπουδήποτε -αρκεί να έχειςσύνδεση στο διαδίκτυο- οπότε μπορείς να το βάλεις σε λειτουργία προτούσχολάσεις από τη δουλειά σου και να βρεις το σπίτι ήδη στην ιδανική θερμοκρασία.Ενσωματώνοντας ιονιστή, καθαρίζει την ατμόσφαιρα παράλληλα με τη λειτουργία του,απομακρύνοντας οσμές και -χάρη στα φίλτρα του- κάνει κατακράτηση αλλεργιογόνωνκαι σκόνης. Επιπλέον, μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα στις ανάγκες του χώρουώστε να έχεις διαρκώς ήσυχο το κεφάλι σου και να μην ασχολείσαι με ρυθμίσεις.Για κρεβατοκάμαρα, μικρά σαλόνια και γραφεία, είναι μια άριστη επιλογή πουδύσκολα θα αφήσει περιθώρια για «θέλω».

Inventor Magic M2GHP290-12, 12000 BTU/h

Για κάποιους, η μόνιμηεγκατάσταση ενός κλιματιστικού δεν είναι η καλύτερη λύση. Μπορεί να εργάζονταιή να χαλαρώνουν σε διάφορους χώρους του σπιτιού και η λειτουργία όλων τωνσωμάτων σε κάθε χώρο είναι ασύμφορη, ίσως και περιττή. Οπότε, τι καλύτερο απόμια φορητή μονάδα κλιματισμού; Το Inventor Magic είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουν και το όνομά του… επιβεβαιώνεται από τιςεπιδόσεις του. Με ονομαστική ισχύ 12000 BTU/h, μπορεί να καλύψει ενιαίους χώρους έκτασηςπερίπου 20 τ.μ., παράγοντας τόσο ψύξη όσο και θέρμανση ώστε να σε συνοδεύεικαθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Σε μέγεθος, δε διαφέρει πολύ από έναν τυπικόαφυγραντήρα, που σημαίνει πως είναι περίπου 76 εκατοστά σε ύψος και περίπου 46σε πλάτος, με ορθογώνιο αλλά κομψό σχεδιασμό και κυρτές καμπύλες, που τονκαθιστούν εύκολο στην τοποθέτηση οπουδήποτε.

Χάρη στο κιτ παραθύρουπου περιλαμβάνει, η έξοδος του σωλήνα καταλήγει σε ένα ελαφρώς ανοιχτό παράθυροόμως τα συμπεριλαμβανόμενα κομμάτια του κιτ εξασφαλίζουν πως δεν θα υπάρξουναπώλειες ψύξης ή θέρμανσης, καλύπτοντας κάθε κενό που μένει ανοιχτό. Βάλε στο«πακέτο» το τηλεχειριστήριο και την λειτουργία “Sleep”, που εγγυάται σταθερή λειτουργία κατά τηδιάρκεια του ύπνου, και έχεις ένα ευέλικτο, φορητό σύστημα που μπορείς ναμεταφέρεις από δωμάτιο σε δωμάτιο ανάλογα με τις ανάγκες σου και δίχως τηδέσμευση της επιτοίχιας εγκατάστασης.

Daikin Emura FTXJ/RXJ35MS, 12000 BTU/h

Ένα κλιματιστικό πουαποτελεί δική του… κλάση, το πολυτελές Daikin Emura των 12000 BTU/hαποτελεί… σύντροφο ζωής. Τα «12άρια» κλιματιστικά είναι η χρυσή τομή πολλώνόταν υπολογίζουν τι θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα στον χώρο τους και το Daikin Emura δεσμεύεται πως θα πράξει περισσότερα από όσαπεριμένει κανείς. Σε χώρους με εμβαδό έως 25 τ.μ., θα φέρει την… εποχή πουψάχνεις ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει έξω, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις στονλογαριασμό ρεύματος. Πέραν της ενεργειακής του κλάσης (A++/A++ σε ψύξη/θέρμανση) και της τεχνολογίας inverter, διαθέτει το Energy Saving mode, που βάζει τέρμα στιςάσκοπες σπατάλες ενόσω δεν βρίσκεται ενεργά σε λειτουργία. Από την άλλη, ανθέλεις να πιάσει γρήγορα την επιθυμητή θερμοκρασία, η λειτουργία turbo θα δώσει μια ώθηση στη συσκευή για να σεεξυπηρετήσει άμεσα.

Φυσικά, διαθέτειλειτουργία Wi-Fi για να προετοιμάζεις τηνατμόσφαιρα από οπουδήποτε και όταν εισέλθεις στον χώρο, το πρωτοποριακό Intelligent Eye ανιχνεύει τη θέση σου καικατευθύνει προς εσένα τον αέρα, για να αποκομίζεις όσα περισσότερα γίνεται κατάτη λειτουργία του. Μπορείς ακόμη και να αυτοματοποιήσεις τη λειτουργία του,ορίζοντας εβδομαδιαίο πρόγραμμα και να χρησιμοποιείς το τηλεχειριστήριο ή τοκινητό σου μόνο για αλλαγές κι όχι για βασικές -αλλά αναπόφευκτες- ενέργειεςόπως το on/off. Τέλος, τοφωτοκαταλυτικό φίλτρο που κρύβει μέσα στο καλαίσθητο σώμα του παγιδεύει τασωματίδια σκόνης και απομακρύνει τις δυσάρεστες μυρωδιές όσο το Emura βρίσκεται σε λειτουργία με σκοπό να ανασαίνειςάφοβα φρέσκο αέρα όλη τη μέρα.

Toyotomi Kuro TKN/TKG-656R32, 18000BTU/h

Μια από τις πλέονκλασικές εταιρείες στον χώρο, η Toyotomi προσφέρει το Kuro TKN/TKG-656R32 για όσους ζητούν αποδοτικότητα και οικονομία σεμεγάλους χώρους έως και 40m2. Ο ενσωματωμένος αισθητήρας θερμοκρασίας χώρουλειτουργεί ως «μαέστρος» για το Kuro, φροντίζοντας να προσαρμόσει τη θερμοκρασία τουστις ανάγκες του δωματίου χωρίς να κάνεις κάποια ενέργεια. Τον χειμώνα, δε, ηέξυπνη λειτουργία απόψυξης εντυπωσιάζει με το πώς επιτυγχάνει δύο πολύσημαντικούς στόχους χωρίς να σε απασχολήσει: αφενός προσφέρει άψογη θέρμανσηόταν είναι αναγκαία, αφετέρου ταυτόχρονα πραγματοποιεί απόψυξη, άρα στην ουσίασυντηρεί τον εαυτό του παράλληλα με τη φροντίδα που σου χαρίζει. Η συμπερίληψη Wi-Fi σε ένα τέτοιο μοντέλο είναι δεδομένη, κι έτσι μέσωτου κινητού σου μπορείς να ελέγχεις τη λειτουργία του οποτεδήποτε μέσωδιαδικτύου.

Χάρη στα φίλτρα ενεργούάνθρακα που βρίσκονται ανάμεσα στην έξοδο αέρα και τον χώρο δράσης, το Kuro καθαρίζει την ατμόσφαιρα και απομακρύνει ταεπιβλαβή σωματίδια – κάθε λίγους μήνες, μπορείς μάλιστα να τα πλένεις, καθώς ηδιαδικασία καθαρισμού είναι εύκολη και φυσικά, δεν απαιτείται αλλαγή τους όπωςμε ένα τυπικό φίλτρο. Για την άμεση απομάκρυνση της σκόνης, μπορεί ναπραγματοποιήσει αυτοκαθαρισμό μονάχα με το πάτημα ενός πλήκτρου. Παράλληλα, μετη χρήση ψυκτικού υγρού R32 είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ως είθισται για τα νεότερα και πιοεξελιγμένα κλιματιστικά. Σε περίπτωση που χρειαστεί να λείψεις για καιρό από τοσπίτι τη διάρκεια του χειμώνα, η έξυπνη λειτουργία στους 8 βαθμούς Κελσίου εγγυάταιπως το σπίτι δε θα παγώσει – για τις πολύ κρύες μέρες όπου βρίσκεσαι στο σπίτι,παρόλα αυτά, εμποδίζει την είσοδο κρύου αέρα στον χώρο και εξασφαλίζει μέγιστεςεπιδόσεις κατά τη θέρμανση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα