Αυτές οι 7 δραστηριότητες θα σε κάνουν πιο έξυπνο

Αυτές οι 7 δραστηριότητες θα σε κάνουν πιο έξυπνο

Επειδή επικρατεί η πεποίθηση πως η ευφυΐα μας δεν μπορεί να εξελιχθεί ή και να βελτιωθεί, παρουσιάζουμε τα χόμπι που τη διαψεύδουν

Οι δραστηριότητες, που υπόσχονται να διαψεύδουν την πεποίθηση ότι η ευφυΐα ενός ανθρώπου καθορίζεται από την γέννησή του και την εκπαίδευσή, μπορούν να κάνουν τον εγκέφαλό μας να παίρνει πιο γρήγορες στροφές.

Μάθε ένα μουσικό όργανο

Μπορείς να παθιαστείς με ένα μουσικό όργανο και να αφιερώσεις λίγο χρόνο από την καθημερινότητά σου, προκειμένου να ασχοληθείς με αυτό. Δεν χρειάζεται να παίζεις σαν μέλος κάποιας διακεκριμένης ορχήστρας, αρκεί, απλά, να απολαμβάνεις το γεγονός ότι δημιουργείς, ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν σε ικανοποιεί.

Η εξάσκηση και η πρακτική θα βελτιώνουν μέρα με τη μέρα τις ικανότητές σου, παράλληλα θα ενισχύσεις σημαντικά τη μνήμη σου. Μελέτες αναφέρουν πως, όσο περισσότερα τα χρόνια του χόμπι μας, τόσο καλύτερη η κατάσταση της μνήμης μας.  

Άρχισε να διαβάζεις

Δεν χρειάζεται να διαβάζεις μόνο τα αριστουργήματα της κλασσικής λογοτεχνίας για να νιώσεις ότι αξίζει να αφιερώσεις τον ελεύθερό σου χρόνο. Σημασία έχει να διαβάζεις, ακόμη και αν είναι κόμικ ή ένα ανάλαφρο βιβλίο που σου φτιάχνει τη διάθεση. Παράλληλα, το διάβασμα βοηθά στις διαταραχές του λόγου και οξύνει τη φαντασία και το μυαλό παίρνει γρήγορες στροφές.

Δοκίμασε να διαλογιστείς

Ο διαλογισμός δεν θα κάνει τα προβλήματά και το άγχος να εξαφανιστούν, αλλά σίγουρα μπορεί να καθαρίσει το μυαλό σου και να σε κάνει να ανακτήσεις τη χαμένη σου ψυχραιμία. Ο διαλογισμός θα σε φέρει αντιμέτωπο με τα προβλήματά σου και θα σε βοηθήσει να σκεφτείς την καλύτερη πιθανή λύση, μάλιστα έχει χαρακτηριστεί και ως τονωτικό για τον εγκέφαλό σου.

Γύμνασε το μυαλό σου

Η καλύτερη γυμναστική για το μυαλό σου δεν είναι μόνο οι μαθηματικές ασκήσεις και τα προβλήματα, αλλά και άλλοι πιο δημιουργικοί τρόποι. Μπορείς να λύσεις έναν γρίφο ή ένα κουίζ ή και ένα παζλ. Ο στόχος των ασκήσεων έχει να κάνει με την προσπάθεια να κρατήσεις τον εγκέφαλό σου σε εγρήγορση.

Γύμνασε και το σώμα  

Το υγιές σώμα εξασφαλίζει και έναν υγιή νου και επειδή ο εγκέφαλος αποτελεί έναν από τους πιο πολύτιμους μύες του σώματος καλό είναι να τον γυμνάζεις. Όταν κινούμαστε η αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει αυξημένη εγκεφαλική λειτουργία.

Μάθε μια καινούρια γλώσσα

Μπορείς να βρεις μια γλώσσα που όταν την ακούς εύχεσαι να μπορούσες να τη μιλήσεις, δεν χρειάζεται να τη φτάσεις σε επίπεδα τελειότητας, αρκεί να καταφέρεις να μάθεις νέες λέξεις και εκφράσεις. Μπορείς να μαθαίνεις λίγες λέξεις κάθε μέρα με την  σωστή προφορά και να βοηθήσεις το μυαλό σου να δυναμώσει και παράλληλα να εμπλουτίσεις το λεξιλόγιό σου.

Άρχισε να κρατάς σημειώσεις

Μπορείς να αρχίσεις να κρατάς σημειώσεις όχι μόνο για να μην ξεχάσεις κάτι, αλλά και για να εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Το χαρτί μπορεί να κρατήσει φυλαγμένα ακόμη και τα μυστικά που αρνείσαι να αποκαλύψεις, ενώ μπορεί και να ανακαλύψεις κάποιο κρυμμένο ταλέντο.

SHARE: