Αυτό το καλοκαίρι είναι “cool” να μείνεις σπίτι

Αυτό το καλοκαίρι είναι “cool” να μείνεις σπίτι

Τρεις λόγοι που θα σε πείσουν να μην αποχωριστείς το σπίτι σου φέτος το καλοκαίρι.

Ένας από τους (δεκάδες) λόγους που αγαπάμε το καλοκαίρι είναι επειδή είναι η εποχή που πατάμε λίγο pause στην καθημερινότητα και αφιερώνουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας, στα αγαπημένα μας πρόσωπα και σε πράγματα που μας ευχαριστούν. Μέσα στο άγχος και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, την ώρα που “τρέχεις” για να προλάβεις τα πάντα, αναπόφευκτα αμελείς αυτά που έχουν πράγματι αξία, στιγμές που σου προσφέρουν ευχαρίστηση.

Το καλοκαίρι, λοιπόν, μπορείς να κάνεις όλα αυτά που δεν μπόρεσες ή καλύτερα δεν πρόλαβες να κάνεις τον χειμώνα. Εδώ όμως πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι. Οι διακοπές είναι απαραίτητες, είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο που (επιτέλους) έχεις στην άδειά σου, όμως ακόμα και να μείνεις σπίτι, αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Σου δίνουμε τρεις πολύ βασικούς λόγους που θα σε πείσουν ότι φέτος το καλοκαίρι είναι “cool” να μείνεις στο σπίτι.

#1: Γιατί θα κάνεις “μαραθώνιο” σειράς

Επειδή όλοι, άλλος σε μεγαλύτερο βαθμό, άλλος σε μικρότερο, έχουμε το ίδιο πρόβλημα, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεκινήσεις μια σειρά και να την ολοκληρώσεις όταν δουλεύεις. Λίγο η κούραση που σου παίρνει όλη την ενέργεια και το μόνο που θες είναι να ξεκουραστείς, λίγο το γεγονός πως ξεκινάς ένα επεισόδιο και πριν καν δεις το μισό σε έχει πάρει ήδη ο ύπνος, όλα αυτά αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν έχεις αποφασίσει να δεις μια σειρά με το κορίτσι/αγόρι σου και δεν συντονίζεστε να βρεθείτε για να την δείτε. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Το καλοκαίρι, λοιπόν, όταν θα είσαι πια σε άδεια και θα είσαι απαλλαγμένος/η από κάθε άγχος, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ολοκληρώσεις ό,τι ξεκίνησες τον χειμώνα. Ή να αρχίσεις μια νέα σειρά. Με λίγα λόγια να κάνεις έναν “μαραθώνιο” μπροστά από την τηλεόρασή σου ή το laptop σου ή να δεις τις καλύτερες ταινίες που έχασες μέσα στη σεζόν. Τίμιο.

#2: Γιατί δεν θα αποχωριστείς τη δροσιά σου

Ωραίο το καλοκαίρι, το αγαπάμε, αλλά η αλήθεια είναι πως η ζέστη συγκαταλέγεται σε ένα από τα ελάχιστα ελαττώματά του. Βγαίνεις από το σπίτι για να πας μέχρι το περίπτερο και όταν γυρίζεις πέντε λεπτά μετά, τρέχεις στο μπάνιο για να κάνεις ντουζ αφού πρόλαβες να ιδρώσεις. Αν είσαι γυναίκα, ένα μεγάλο πρόβλημα είναι το μαλλί, που όταν βγεις έξω, μετά από λίγα λεπτά φριζάρει και χαλάει κι εσύ απλά καταριέσαι τη ζέστη και το καλοκαίρι.

Η λύση στα προβλήματα αυτά είναι απλή: μένεις σπίτι και φτιάχνεις την ιδανική ατμόσφαιρα με τη βοήθεια των κλιματιστικών Carrier.

Εδώ δεν μιλάμε για απλά κλιματιστικά, μιλάμε για κλιματιστικά που ξεχωρίζουν και θα εξηγήσουμε ευθύς αμέσως το γιατί. Συγκεκριμένα, ξεχωρίσαμε δύο μοντέλα που θα σε κάνουν να μην θες να αποχωριστείς το σπίτι σου. Το Carrier Coastal Plus που θα βρεις στον Κωτσόβολο σου “λύνει” τα χέρια, αφού διαθέτει wi-fi κι έτσι μπορείς να το ενεργοποιείς/απενεργοποιείς μέσω εφαρμογής από το κινητό σου. Όταν είσαι εκτός μπορείς να το ενεργοποιήσεις για να επιστρέψεις σε ένα δροσερό σπίτι και αντίστοιχα μπορείς να το απενεργοποιήσεις από το smartphone σου αν ξέχασες να το κλείσεις πριν φύγεις.

Το καλύτερο είναι ότι μπορείς να το αποκτήσεις και για το εξοχικό σου δίπλα στη θάλασσα, αφού η ολοκληρωμένη αντιδιαβρωτική προστασία σε όλα τα κύρια μέρη της εξωτερικής μονάδας, το ολοκληρωμένο κύκλωμα PCB και τη βάση του στοιχείου, παρέχει αυξημένη προστασία από τη διάβρωση και την καθιστά ιδανική λύση για παραθαλάσσιες περιοχές.

Από την άλλη, το Carrier Platinum διαθέτει την έξυπνη λειτουργία intelligent eye. Εδώ θέλουμε την προσοχή σου. Επιλέγοντας τη συγκεκριμένη λειτουργία, ο αέρας διοχετεύεται προς το μέρος που βρίσκεσαι και ακολουθεί την κίνησή σου στον χώρο. Ακόμα, μπορείς να το ρυθμίσεις ο αέρας να πηγαίνει σε αντίθετη κατεύθυνση από εσένα. Τέλειο; Επιπλέον, έχει και τη λειτουργία Comfort Humidity που προσαρμόζει το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας μέσα στον χώρο.

Ακολουθεί mini μάθημα ιστορίας. Η Carrier είναι η εταιρία που ίδρυσε το 1915 ο Wills Carrier, ο εφευρέτης του σύγχρονου κλιματιστικού. Όλα ξεκίνησαν σε μια πλατφόρμα τρένων στο Πίτσμπουργκ, ένα κρύο και ομιχλώδες βράδυ του 1902, όταν ο Wills Carrier περιμένοντας το τρένο για να επιστρέψει σπίτι από τη δουλειά, κοίταξε μέσα από την ομίχλη και συνειδητοποίησε ότι αυτή η ομίχλη ήταν η λύση. Σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να στεγνώσει τον αέρα περνώντας τον μέσα από το νερό για να δημιουργήσει ομίχλη, καθώς η ομίχλη δεν είναι κάτι παραπάνω από υδρατμός που έχει συμπυκνωθεί στον αέρα. Μέσα στο επόμενο έτος ερεύνησε το ζήτημα και κατέληξε στο ότι η ποσότητα του υδρατμού που μπορεί να περιέχει ο ατμός του νερού, εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Ολοκληρώνοντας την εφεύρεσή του, δημιούργησε μια διαδικασία η οποία καθιστούσε δυνατή την παραγωγή αέρα με συγκεκριμένες ποσότητες υγρασίας. Κατάφερε δηλαδή να ελέγξει τα επίπεδα της υγρασίας του αέρα, δημιουργώντας έτσι το θεμέλιο για το σύγχρονο κλιματισμό.

#3: Γιατί θα οργανώσεις βραδιές παρέας

Το σπίτι το καλοκαίρι (όταν έχεις air condition βεβαίως βεβαίως) είναι ιδανικό για να οργανώσεις βραδιές παρέας. Να καλέσεις τους φίλους και τις φίλες σου, πρόσωπα που ίσως είχες να δεις καιρό και να περάσετε όμορφα. Να δείτε ταινίες, να συζητήσετε, να γελάσετε, να μαγειρέψετε για να φάτε, να παίξετε επιτραπέζια. Ό,τι κι αν κάνετε, το σίγουρο είναι ότι δεν θα θέλετε η ζέστη να χαλάσει τη βραδιά σας γι’ αυτό φρόντισε να έχεις φτιάξει την ιδανική ατμόσφαιρα, ενεργοποιώντας αρκετή ώρα πριν έρθουν οι φίλοι σου το κλιματιστικό. Η βραδιά θα κυλήσει άψογα, χωρίς κανένα πρόβλημα και οι καλεσμένοι σου θα είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα