Διεθνής Τουριστική και Ξενοδοχειακή Διοίκηση: Τα πάντα για το πρόγραμμα του Deree – The American College of Greece

Διεθνής Τουριστική και Ξενοδοχειακή Διοίκηση: Τα πάντα για το πρόγραμμα του Deree – The American College of Greece

Το πρόγραμμα καλύπτει πεδία όπως τουριστική επιχειρηματικότητα, στρατηγικό σχεδιασμό, χρηματοοικονομική διοίκηση, μάρκετινγκ, τουριστική πολιτική, αειφόρο τουριστική ανάπτυξη και πολλά άλλα.

Ποιο είναι το μυστικό συστατικό του προγράμματος Διεθνούς Τουριστικής και Ξενοδοχειακής Διοίκησης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος που κάνει τους αποφοίτους του επιτυχημένους στον τομέα τους; Αν μπορούσαμε να αποκρυσταλλώσουμε κάποια καίρια στοιχεία σε λίγες γραμμές, θα λέγαμε ότι το πρόγραμμα προσφέρει ένα εξαιρετικά προσεγμένο και ανταγωνιστικό κράμα γνώσεων και δεξιοτήτων από διάφορες πτυχές του τουρισμού και της τουριστικής βιομηχανίας. Προσανατολισμένο κυρίως στη διοίκηση, καλύπτει αντικείμενα όπως τουριστική επιχειρηματικότητα, στρατηγικό σχεδιασμό σε επίπεδο επιχείρησης αλλά και τουριστικού προορισμού, χρηματοοικονομική διοίκηση, μάρκετινγκ, τουριστική πολιτική, αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, δημόσιες σχέσεις, διαχείριση κρίσεων, διοργάνωση εκδηλώσεων, διοίκηση προσωπικού, διοίκηση διεθνών επιχειρήσεων, μεθόδους έρευνας κ.λπ.

Οι σπουδαστές αναπτύσσουν πρακτικές δεξιότητες μέσα από τις δύο υποχρεωτικές περιόδους πρακτικής άσκησης και διενεργώντας έρευνα στο πλαίσιο της πτυχιακής τους εργασίας. Ταυτόχρονα με την ακαδημαϊκή ενασχόληση με το καθαρά τουριστικό κομμάτι, το πρόγραμμα σπουδών προσφέρει ευρύτερες γνώσεις σε αντικείμενα επιλογής από κοινωνικές, ανθρωπιστικές και φυσικές επιστήμες, καθώς και μαθήματα βάσης πάνω σε πληροφορική, μαθηματικά, ξένες γλώσσες, επαγγελματική επικοινωνία κ.ά. Ο συνδυασμός της αγγλικής και αμερικανικής εκπαιδευτικής φιλοσοφίας, αλλά και η αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το Open University στη Μ. Βρετανία και το NECHE στις ΗΠΑ προσφέρουν ακόμα περισσότερες προοπτικές στους αποφοίτους.

Με εφόδιο όλα τα παραπάνω, οι σπουδαστές του προγράμματος Διεθνούς Τουριστικής και Ξενοδοχειακής Διοίκησης σημειώνουν ιδιαίτερη επιτυχία στο να συγκεντρώσουν προσφορές για ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα ο κάθε σπουδαστής να έχει συνήθως περισσότερες από μία προσφορές σε ξενοδοχεία 5 αστέρων και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις. Μάλιστα πολλοί σπουδαστές λαμβάνουν προσφορές από τον ίδιο εργοδότη για να επιστρέψουν τις επόμενες χρονιές ως εργαζόμενοι (και όχι ασκούμενοι).

Πέρα από τις περιόδους πρακτικής άσκησης και ακαδημαϊκής παρακολούθησης, το διδακτικό προσωπικό (μία ομάδα από συνολικά 10 καθηγητές πλήρους και μερικής απασχόλησης) σε συνεργασία με το φοιτητικό σώμα του προγράμματος οργανώνει επισκέψεις και διαλέξεις από γνωστούς επιχειρηματίες του τουριστικού χώρου, ημερίδες και σεμινάρια – δραστηριότητες οι οποίες με τη σειρά τους εμπλουτίζουν τόσο τις ευκαιρίες επαφής με την τρέχουσα πραγματικότητα της αγοράς, όσο και τις ευκαιρίες δικτύωσης των σπουδαστών.

Έχοντας συμπληρώσει 10 χρόνια λειτουργίας, το πρόγραμμα έχει μεγαλώσει τόσο σε αριθμό σπουδαστών όσο και αποφοίτων. Πολλοί από τους αποφοίτους απασχολούνται σε επιτελικές θέσεις σε μεγάλες τουριστικές μονάδες ή αλυσίδες διεθνώς, αρκετοί έχουν συνεχίσει με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ευρώπη και Αμερική, και κάποιοι έχουν ξεκινήσει δικές τους επιχειρηματικές προσπάθειες με πολύ μεγάλη επιτυχία και προοπτικές, συμβάλλοντας στην τουριστική βιομηχανία του αύριο.

* Ο Δρ Γεώργιος Παπαγεωργίου είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Τμήματος Τουρισμού, Φιλοξενίας και Αθλητισμού στο Deree – The American Collegeof Greece

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα