Εξασφαλίζοντας την άνεση, την ποιότητα και την αισθητική στην κουζίνα μας

Εξασφαλίζοντας την άνεση, την ποιότητα και την αισθητική στην κουζίνα μας

Το σπίτι είναι το σημείο αναφοράς μας και κομμάτι του εαυτού μας. Δενόμαστε με την αύρα του κι έτσι αποτελεί μια σταθερά στην καθημερινότητά μας. Υπάρχει ένα μέρος της διαδικασίας όταν αποκτάς πλέον το δικό σου σπίτι, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημιουργικό. Η διαμόρφωσή του σύμφωνα πλέον με τις δικές σου ανάγκες και τη δική σου αισθητική.

Ο κάθε χώρος του πρέπει να είναι έτσι δομημένος ώστε να αισθανόμαστε οικειότητα, θαλπωρή, ασφάλεια κι άνεση ο καθένας μας σύμφωνα με την προσωπικότητά του. Και κάπου εκεί ο όμιλος Veneta Cucine έχοντας δυναμική παρουσία στον τομέα επίπλων κουζίνας έρχεται να ικανοποιήσει με τον πιο εύστοχο τρόπο κάθε ανάγκη και γούστο όσον αφορά ένα από τα πιο αγαπημένα δωμάτια ενός σπιτιού.

Η Veneta Cucine εξασφάλισε χρόνια επιτυχίας λόγω του σεβασμού της απέναντι στον άνθρωπο φροντίζοντας εκτός από τους πρακτικούς παράγοντες να εξυπηρετεί και τους καθαρά ψυχολογικούς. Εφόσον το σπίτι μας αποτελεί ουσιαστικά το καταφύγιό μας, είναι η βάση στην οποία καταφεύγουμε προκειμένου να μοιραστούμε όμορφες στιγμές είτε με τον εαυτό μας, είτε με φίλους, είτε με την οικογένειά μας. Δεν μπορεί, λοιπόν, παρά να ταυτίζεται με την ιδιοσυγκρασία και την προσωπικότητά μας ώστε η άνεσή μας να θεωρείται δεδομένη.

Μιλώντας και με βάση την προσωπική μου εμπειρία, θυμάμαι από παιδί την ιδιαίτερη αδυναμία που είχα στις κουζίνες. Ήδη ήταν ένας χώρος συνδεδεμένος στο μυαλό μου με την 8η τέχνη της μαγειρικής, τη θαλπωρή, τα αξέχαστα οικογενειακά και φιλικά τραπέζια και τη δημιουργικότητα.

Όταν πλέον έμεινα μόνη κι έμαθα να μαγειρεύω, διαπίστωσα πια κι η ίδια το πόσο σημαντικό είναι ο χώρος αυτός να στηρίζει σε κάθε επίπεδο την άνεση, τη λειτουργικότητα, την αισθητική, το σύγχρονο design, την ποιότητα και τη ζεστασιά. Εκεί τρώνε και πίνουν οι παρέες, εκεί βρίσκονται οι οικογένειες μαζί, εκεί χαλαρώνεις απολαμβάνοντας το αγαπημένο σου φαγητό όταν χρειάζεσαι χρόνο για εσένα. Όλα αυτά είναι στοιχεία που η Veneta Cucine φρόντισε να λάβει σοβαρά υπόψιν στοχεύοντας σε έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό αναγκών.

Θεωρώ αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση το να υπάρχει μια ισορροπία στα στοιχεία που συνθέτουν μια κουζίνα. Δε θα έπρεπε κανείς να θυσιάζει κάτι από όλα όσα χρειάζεται προκειμένου να έχει κάτι άλλο, μα πολλές φορές αποδεικνύεται σπάνια η πιθανότητα του ολοκληρωμένου πακέτου. Μια κουζίνα πρέπει να είναι ευρύχωρη, με σωστή αρχιτεκτονική, να διατηρεί την κομψότητά της κι όλα αυτά χωρίς εκπτώσεις σε καίριους τομείς όπως ο σεβασμός απέναντι στο περιβάλλον.

Αναφέρω συγκεκριμένα τον σεβασμό στο περιβάλλον γιατί ίσως κάποτε να αποτελούσε πολυτέλεια ως απαίτηση. Πλέον, όμως, στην εποχή μας, έχει γίνει επιτακτική ανάγκη όταν μπορούμε να συμπεριλάβουμε τη φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, να το διεκδικούμε. Κάπως έτσι ανακάλυψα τη Veneta Cucine, ερευνώντας για το καλύτερο.

Αν αθροίσεις όλα τα παραπάνω συστατικά επιτυχίας, όμως, έρχεσαι έπειτα αντιμέτωπος με το άγχος του κόστους. Μπορεί κάποτε να ανακαλύψεις το σύνολο των χαρακτηριστικών που ζητάς αλλά σκοντάφτεις στις τιμές οι οποίες συνήθως είναι από τσιμπημένες μέχρι απαγορευτικές.

Κρατώντας όλα αυτά τα κριτήρια ως γνώμονα, όταν ήρθε η στιγμή να κάνω τη δική μου εξερεύνηση στην αγορά, ήξερα πια ακριβώς τι ζητούσα και δεν ήμουν διατεθειμένη να δεχτώ κάτι λιγότερο σε ό,τι αφορούσε τον πιο αγαπημένο μου χώρο στο σπίτι.

Είχα ακούσει ήδη από αρκετούς φίλους και γνωστούς για τον όμιλο Veneta Cucine. Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως εφόσον πρόκειται για ένα τόσο γνωστό brand μάλλον δε θα μπορώ να καλύψω το κομμάτι του κόστους. Παρ’ όλα αυτά και διαπιστώνοντας πόσο δύσκολο ήταν τελικά να καλυφθούν όλες μου οι ανάγκες χωρίς κάπου να συμβιβαστώ, επισκέφτηκα ένα από τα καταστήματα του ομίλου στην Αθήνα. Εκείνο που με εξέπληξε ευχάριστα ήταν ότι για πρώτη φορά ένιωσα πως υπάρχει τρόπος να συνταιριάξω όλα τα ιδανικά για εμένα χαρακτηριστικά μιας κουζίνας χωρίς μάλιστα να βγω εκτός προϋπολογισμού όπως αρχικά φοβόμουν.

Ψάχνοντας για λύσεις εργονομικές και ποιοτικές τόσο στα έπιπλα όσο και στα αξεσουάρ κουζίνας, το εξειδικευμένο και πρόθυμο προσωπικό του καταστήματος με βοήθησε να καταλήξω ανάμεσα από πολλές επιλογές στην ιδανικότερη για εμένα.

Αποτελεί ευχάριστη έκπληξη η παρουσία μιας εταιρείας η οποία ξέρει να σέβεται τόσο τον άνθρωπο όσο και το περιβαλλον. Η Veneta Cucine επικεντρώνεται στο ανθρωποκεντρικό μοντέλο εξυπηρέτησης αποφεύγοντας το απρόσωπο στοιχείο της mass production.

Η παραδοσιακή ιταλική πινελιά στο στιλ των επίπλων παρατήρησα ότι είναι διακριτικά εμφανής, κάτι που μου άρεσε πολύ αφού ξεφεύγει από τα πανομοιότυπα στιλιζαρισμένα μοτίβα και μπορείς να βρεις σίγουρα αυτό που σου ταιριάζει είτε είσαι λάτρης του κλασικού είτε αγαπάς την πιο μοντέρνα αισθητική.

Πολύ βασικό πλεονέκτημα του ομίλου είναι επίσης η τεράστια γκάμα των οικολογικών υλικών της που σου δίνουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβεις εύκολα στις απαιτήσεις σου τελικά και την πολυπόθητη αγάπη προς το περιβάλλον. Θα μπορούσε να θεωρηθεί σημαντικό λιθαράκι στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής μας το ότι ο όμιλος δεν παρέβλεψε κάτι θεμελιώδες αλλά καθόλου δεδομένο.

Όλες οι πρώτες ύλες της Veneta Cucine είναι 100% ανακυκλώσιμες κι έχοντας θέσει τον πήχη πολύ ψηλά, το brand της κατέχει πλέον την πρωτιά σε ό,τι αφορά τα έπιπλα και τον εξοπλισμό της κουζίνας.

Δικαίως. Το καλαίσθητο αποτέλεσμα, η σχέση ποιότητας και τιμών, η ποικιλία, οι συνδυασμοί, η πρακτική ευκολία, η ατμόσφαιρα, και οι αμέτρητες επιλογές στο design είναι μόνο μερικές από τις παροχές που μπορεί εγγυημένα να προσφέρει ο όμιλος γι’ αυτό και τελικά με κέρδισε από την πρώτη στιγμή.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο, βέβαια. Η παρουσία της Veneta Cucine μετρά πολλά χρόνια ιστορίας και κατ’ επέκταση πείρας όπως έμαθα αργότερα. Διαθέτει το μεγαλύτερο εργοστάσιο επίπλων κουζίνας στην Ιταλία κι εξασφαλίζει πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας. Στην Αττική διαθέτει 4 καταστήματα σε Άλιμο, Μαρούσι, Νέα Κηφισιά και Χαλάνδρι.

Η Veneta Cucine με βοήθησε να μην κάνω σκόντο στην αγαπημένη μου γωνιά του σπιτιού. Ενός χώρου όπου οι στιγμές μας αποκτούν ξεχωριστή σημασία συνδυάζοντας την απόλαυση, τη δημιουργία, τη χαλάρωση και τη διασκέδαση σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας.

Αυτός είναι ο λόγος που κατέληξα στη Veneta Cucine και πλέον ανήκω κι εγώ σε εκείνους που τη συστήνουν ανεπιφύλακτα όπως φίλοι και γνωστοί έκαναν τότε σε εμένα.

Facebook: Veneta Cucine

Instagram: venetacucine

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα