Κάθε δάχτυλο κι ένας πόνος. Πού πρέπει να κάνεις μασάζ για να σου φύγει ο πονοκέφαλος

Κάθε δάχτυλο κι ένας πόνος. Πού πρέπει να κάνεις μασάζ για να σου φύγει ο πονοκέφαλος

Ρεφλεξιολογίας το ανάγνωσμα με απλές κινήσεις για μασάζ στα δάχτυλα σου. Ποια πρέπει να περιποιηθείς για να αντιμετωπίσεις τον ανάλογο πόνο (Pic)

Θέλετε να απαλύνετε τους πόνους στο κορμί και στο κεφάλι σας χωρίς λήψη αναλγητικών. Λίγη… αυτο-ρεφλεξιολογία, θα σας χρειαστεί.

Η ρεφλεξολογία, ήταν γνωστή ακόμα και στους αρχαίους Αιγύπτιους, όπως μαρτυρούν τοιχογραφίες εικονογραφημένες σε τάφους που χρονολογούνται στο 4.330 π.Χ. Πολλά καθημερινά μικροπροβλήματα υγείας μπορούν να βελτιωθούν με τη βοήθεια της ρεφλεξολογίας. Το χέρι και το πόδι μας άλλωστε, είναι “χάρτες” μιας και σε αυτά καταλήγουν τα νεύρα.

Σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν αντανακλαστικά σημεία (7.000 νευρικές απολήξεις) που συνδέονται με τις αντανακλαστικές ζώνες της ρεφλεξολογίας και αντιστοιχούν σε κάθε όργανο (καρδιά, στομάχι, συκώτι κλπ.). Mόνοι σας ή με τη βοήθεια του συντρόφου σας μπορείτε να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο, το στρες, την αϋπνία και διάφορα συχνά προβλήματα υγείας.

Για το γραφείο:

Αν έπειτα από ώρες δουλειάς μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή πιαστεί η μέση σας, η λύση για το πρόβλημά σας ίσως βρίσκεται στα δάχτυλα. Για τον πόνο στη μέση πρέπει να γίνονται “ροές”, δηλαδή πιέσεις με τα δάχτυλα, σε όλη την περιοχή από τον αγκώνα μέχρι τον αντίχειρα, με φορά από πάνω προς τα κάτω. Σε αυτή την περιοχή βρίσκονται τα αντανακλαστικά σημεία της σπονδυλικής στήλης και, αν τη “δουλέψετε” με τις κατάλληλες πιέσεις, θα διώξετε την κούραση και την ένταση που έχει συσσωρευτεί.

Ο χάρτης των νεύρων του χεριού μας και οι πόνοι που εντοπίζονται σε κάθε δάχτυλο:

Τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι:

-η άσκηση ελαφριάς πίεσης στα συγκεκριμένα σημεία με τα δάχτυλα των χεριών

-το απαλό τράβηγμα και “στρίψιμο” των δαχτύλων

-μασάζ με την κλείδωση των δαχτύλων σας

-ελαφριά τσιμπήματα.

Δυσπεψία:

H περιοχή που αποτελεί “κλειδί” για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας βρίσκεται στη γωνία μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα, εκεί όπου ενώνονται τα οστά. Aσκήστε κυκλική πίεση στη μεμβράνη που βρίσκεται στο σημείο αυτό για ένα λεπτό. Εκεί βρίσκονται τα αντανακλαστικά σημεία τα οποία συμβάλλουν στην έκκριση των γαστρικών υγρών και των πεπτικών ενζύμων, που είναι απαραίτητα για την πέψη και βοηθούν να επέλθει η ισορροπία του γαστρεντερικού συστήματος.

Για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, εστιάστε εδώ:

Με μασάζ στο μεσαίο δάχτυλο ανακουφιζόμαστε από την κούραση, ενώ στο μικρό, εστιάζει το κοιλιακό άλγος, ο πόνος δηλαδή που εντοπίζεται στην κοιλιά.

Η ρεφλεξολογία χεριών μπορεί να είναι χρήσιμη και για τη δυσκοιλιότητα, για ένταση στον αυχένα, αλλά μπορεί να είναι ευεργετική ακόμα και για το άγχος. Συγκεκριμένα το άγχος το εντοπίζουμε στη γραμμή του διαφράγματος και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό αν το συνδυάσουμε με την μάλαξη στο αυτί ή στο πόδι. Με τη ρεφλεξολογία φυσικά, δεν υποκαθιστούμε την ιατρική θεραπεία, αλλά συνδυαστικά με αυτή μπορούμε να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα (είναι καλό να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του ιατρού ειδικά σε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν κάνει χειρουργείο ή άτομα με διαβήτη λόγου χάρη).

Ανά δάχτυλο:

Αντίχειρας: Είναι συνδεδεμένος με την καρδιά και τους πνεύμονες. Αίσθημα ταχυκαρδίας και δύσπνοια μπορούν να ανακουφιστούν αν κάνετε απαλό μασάζ στον αντίχειρα.

Δείκτης: Συνδέεται με τον γαστρεντερικό σωλήνα. Αν είστε κουρασμένος από δυσπεψία, κοιλιακό άλγος και δυσκοιλιότητα, προσπαθήστε να κάνετε μασάζ σε αυτό το δάχτυλο.

Μεσαίο δάχτυλο: Είναι συνδεδεμένο με το καρδιαγγειακό σύστημα. Το μασάζ στο δάχτυλο αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση της αϋπνίας.

Ο παράμεσος: Δάχτυλο που είναι υπεύθυνο για τη βελτίωση της συναισθηματικής μας κατάστασης.

Το μικρό δάκτυλο: Το μικρότερο δάχτυλο συνδέεται με τα νεφρά και το κεφάλι. Το μασάζ εκεί, αν έχετε προβλήματα με τα νεφρά η πονάει το κεφάλι σας είναι απαραίτητο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα