Μαστίχα: Ένα μοναδικό προϊόν που παράγεται αποκλειστικά στο νησί της Χίου

Μαστίχα: Ένα μοναδικό προϊόν που παράγεται αποκλειστικά στο νησί της Χίου
Valantis Zoumis Photography

Τα πολλαπλά οφέλη της μαστίχας για την υγεία μας και οι χρήσεις της στην καθημερινή μας ζωή την κάνουν πολύτιμη.

Στη μαστίχα Χίου έχει απονεμηθεί ο χαρακτηρισμός προϊόντος ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το όνομά της είναι συνδεδεμένο με τον τόπο καταγωγή της. Είναι ένα ξεχωριστό πολύτιμο προϊόν που παράγεται μόνο στο νησί της Χίου και μάλιστα στη νότια πλευρά και η καλλιέργειά της χαρακτηρίζεται από μία παραδοσιακή, ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία παραγωγής. Τη μοναδικότητα της σφραγίζει το γεγονός ότι η UNESCO έχει συμπεριλάβει την καλλιέργεια της Μαστίχας Χίου στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Valantis Zoumis Photography

Αυτή η φυσική ρητίνη που εκκρίνεται από τον σχίνο (μαστιχόδεντρο) έχει πολλαπλές χρήσεις στη διατροφή, τη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική, την ποτοποιία, καθώς επίσης στην παραγωγή καλλυντικών και αρωματικών προϊόντων και τη φαρμακολογία. Αυτό το ελληνικό Superfood έχει σημαντικές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο. Η μαστίχα έχει ήδη εγκριθεί ως φυτικό φαρμακευτικό προϊόν, ενώ αποτελεί δραστικό συστατικό συμπληρωμάτων διατροφής αλλά και ομοιοπαθητικών σκευασμάτων. Πλέον χορηγείται τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπιση μιας σειράς παθήσεων, κυρίως του γαστρεντερικού συστήματος.

Πολυάριθμες δημοσιευμένες διεθνείς κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η μαστίχα είναι ένα εξαιρετικά δραστικό φαρμακευτικό βότανο με σημαντικές αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει χαρακτηρίσει κι επίσημα τη μαστίχα Χίου ως Παραδοσιακό Φάρμακο φυτικής προέλευσης και αναγνωρίζει τη συμβολή της στην ανάπλαση της επιδερμίδας και στην επούλωση τραυμάτων, ενώ η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) αναγνωρίζει τους παρακάτω ισχυρισμούς υγείας: H Μαστίχα Χίου συμβάλει σε ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα και έχει ευεργετική δράση στη στοματική υγιεινή.

Valantis Zoumis Photography

Φυσική μαστίχα σε σκόνη, μασώμενα δισκία και κάψουλες, καθώς επίσης και μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων για τη στοματική υγεία και την φροντίδα του δέρματος, που φέρουν την υπογραφή της σειράς Art of Nature, αλλά και healthy snacks είναι διαθέσιμα είτε στα φυσικά καταστήματα mastihashop είτε online. Στόχος της σειράς Art of Nature είναι να προσφέρει στοχευμένες λύσεις μέσα από καινοτόμα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα για τη στοματική κοιλότητα, τον οισοφάγο, το στομάχι και το έντερο. Το bot (είναι ένα πρόγραμμα που εκτελεί αυτοματοποιημένες απαντήσεις πάνω σε συχνές ερωτήσεις και απορίες που μπορεί να έχει κανείς) σε βοηθάει να επιλέξεις το προϊόν που ταιριάζει στις ανάγκες σου, ενώ η ιστοσελίδα προσφέρει επίσης ένα χρήσιμο πίνακα με συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις και διάρκεια χορήγησης ανάλογα με την πάθηση.

Ο Ιπποκράτης είχε πει ότι όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Παράλληλα, είχε εκφράσει την άποψη ότι η τροφή είναι το φάρμακό σου. Η σειρά των προϊόντων Art of Nature βασίζεται αποκλειστικά στην πολύτιμη Μαστίχα και προσφέρει την ιδανική φυσική φροντίδα για ολόκληρο το πεπτικό σύστημα. Η μαστίχα της Χίου περιποιείται αποτελεσματικά την υγιεινή του στόματος, συμβάλλοντας στην υγεία δοντιών και ούλων, καταπολεμά τις καούρες, ανακουφίζει από τη δυσπεψία και στομαχικούς πόνους και μειώνει τα συμπτώματα εντερικών διαταραχών. Αρκεί να επιλέξεις το προϊόν που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες μέσα από το mastihashop.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα