Ο Μάνος Ζουρνατζής μάς έμαθε να φτιάχνουμε χουνκιάρ μπεγεντί

Διαβάζεται σε 4'
Ο Μάνος Ζουρνατζής μάς έμαθε να φτιάχνουμε χουνκιάρ μπεγεντί

Το Around the Table ξεκινά κι εμείς κάναμε Copy The Chef στο εστιατόριο Γκαστόνε, παρέα με τον σεφ του και μερικές καπνισμένες μελιτζάνες.

Νιώθω σαν να έρχονται τα Χριστούγεννα τώρα που έφτασε η ώρα για το Around the Table. Πώς οι υπόλοιποι περιμένουν τις γιορτές για να βγαίνουν κάθε μέρα με την παρέα τους; Κάπως έτσι περιμένω εγώ και όλοι οι υπόλοιποι foodies αυτής της ζωής την περίοδο από τις 9 ως και τις 30 Νοεμβρίου, στην οποία οι κάτοχοι καρτών Mastercard®, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία. Σε 40 αγαπημένα εστιατόρια της Αθήνας με 40 tailor-made menus με τοπικά υλικά εμπνευσμένα από την ελληνική Κουζίνα.

Βλέπεις το Around the Table είναι για πολύ κόσμο μια μεγάλη γιορτή. Μια αφορμή να βρεθούμε με άλλους λάτρεις του καλού φαγητού και να επισκεφθούμε εστιατόρια στα οποία έχουμε ήδη πάει, αλλά και άλλα, τα οποία δεν έχουμε ακόμα δοκιμάσει. Το “τυράκι” είναι τα ειδικά μενού – έως 40 ευρώ όλα παρακαλώ – που έχουν δημιουργήσει οι σεφ. Γιατί ακόμα κι αν ξέρεις απ’ έξω κι ανακατωτά το σταθερού μενού ενός εστιατορίου, τώρα έχεις ακόμα έναν λόγο να το ξαναεπισκεφθείς.

 

Εγώ κάνω ένα σύστημα εναλλάξ.

Πρώτα πάω σε κάποιο που δεν έχω δοκιμάσει, έπειτα σε κάποιο που έχω επισκεφθεί ξανά και τούμπαλιν. Και πιστέψτε με οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες.

Στο NEWS 24/7, για να αναδείξουμε αυτή την ενέργεια αποφασίσαμε να κάνουμε Copy the Chef. Δηλαδή να μαθητεύσουμε δίπλα σε σεφ που συμμετέχουν στο Around the Table με τα δικά τους εστιατόρια και να φτιάξουμε ένα πιάτο μαζί.

Δείτε τη δική μου προσπάθεια και συνεχίζουμε.

Αφού πλησιάζουν τα Χριστούγεννα να πω ότι ήταν σαν πρόωρο χριστουγεννιάτικο δώρο το να μαγειρέψω παρέα με έναν από τους αγαπημένους Έλληνες σεφ, τον Κλεομένη aka Μάνο Ζουρνατζή στο Γκαστόνε, το δικό του μαγειρικό γαλατικό χωριό στο κέντρο της πόλης. Έναν χώρο λατρείας της πρώτης ύλης, της μαγειρικής παράδοσης και της βαθιάς νοστιμιάς. Το Γκαστόνε τα μεσημέρια λειτουργεί σαν εκείνα τα παλιά αθηναϊκά μαγειρεία που μας έχουν λείψει τόσο πολύ και τα βράδια έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να παντρεύει γνήσιες ελληνικές γεύσεις με μια σύγχρονη ματιά.

Παρέα φτιάξαμε ένα από τα πιάτα που θα έχει το Around the Table μενού του Γκαστόνε, ένα χουνκιάρ μπεγεντί.

Αυτή την τόσο αγαπημένη πολίτικη συνταγή που είναι απλή σαν ιδέα αλλά τόσο σύνθετη και περίπλοκη σε γεύση. Η καπνισμένη μελιτζάνα, το μοσχάρι που έχει σιγομαγειρευτεί, τα μυρωδικά, όλα συνθέτουν ένα γαστριμαργικό ποίημα που αξίζει να τρέξετε να δοκιμάσετε.

Το πώς θα συμμετέχετε και εσείς στη γιορτή του Around the table είναι αρκετά απλό.

Μπαίνετε στο aroundthetable.gr βλέπετε τα συμμετέχοντα εστιατόρια και κάνετε την κράτησή σας. Θα σας πρότεινα να μπείτε τώρα και να μην το αφήσετε για αργότερα γιατί η ενέργεια διαρκεί από τις 09 ως τις 30 Νοεμβρίου και είναι πολλοί εκείνοι που θα σπεύσουν να κλείσουν. Παράλληλα στο site θα βρείτε και μερικές hands on, ανεκτίμητες εμπειρίες που προσφέρονται στα εστιατόρια Zohós, Jerár και Pharaoh.

 

Αν είστε κάτοχοι κάρτας Mastercard, είστε έτοιμοι να μυηθείτε σε μία από τις σημαντικότερες γαστρονομικές εμπειρίες της χρονιάς. Και αν περάσετε τη βόλτα σας από το Γκαστόνε, δοκιμάστε το χουνκιάρ του Μάνου Ζουρνατζή και ρωτήστε τον αν το δικό μου πέρναγε το πάσο.

ΒΙΝΤΕΟ: ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΑΚΑΡΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΙΟΣ ΖΟΥΛΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα