Τι μαρτυρά η φωτογραφία προφίλ σου για την προσωπικότητά σου

Τι μαρτυρά η φωτογραφία προφίλ σου για την προσωπικότητά σου

Η επιλογή που έχεις κάνεις για το προφίλ σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτει περισσότερα απ' όσα φαντάζεσαι

Περισσότερα στοιχεία του χαρακτήρα σου, απ' αυτά που ίσως θέλεις να δείξεις, αποκαλύπτει η φωτογραφία που έχεις επιλέξει για το προφίλ σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως δείχνει μια νέα μελέτη.

Η έρευνα βασίστηκε στο λεγόμενο "Big 5" της μεθόδου Myers-Briggs, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως σε προσλήψεις σε εταιρίες. Πρόκειται για τις εξής πέντε κατηγορίες: εσωστρέφεια-εξωστρέφεια, ανοικτότητα σε νέες εμπειρίες, ευσυνειδησία, ευγένεια και νευρωτισμός.

Να, λοιπόν, τι διαπίστωσαν οι ερευνητές:

Συνείδηση: Οι πιο ευσυνείδητοι άνθρωποι χρησιμοποιούν εικόνες πιο φυσικές, πολύχρωμες και φωτεινές. Εκφράζουν περισσότερα συναισθήματα από οποιονδήποτε άλλο τύπο προσωπικότητας.

Ανοικτότητα: Οι φανταστικές φωτογραφίες ανήκουν, κατά κύριο λόγο, σε χρήστες με υψηλό βαθμό ανοικτότητας, γνώρισμα το οποίο συνδέεται στενά με τη δημιουργικότητα. Οι εικόνες έχουν μεγαλύτερη αντίθεση και είναι γενικά πιο καλλιτεχνικές ή ασυνήθιστες. Εάν το πρόσωπο καταλαμβάνει τον περισσότερο από τα συνηθισμένα χώρο στην φωτογραφία, τότε αυτό είναι, επίσης, σημάδι ανοικτότητας.

Εξωστρέφεια: Σε αυτή την κατηγορία τα πράγματα είναι μάλλον τα αναμενόμενα. Οι εξωστρεφείς συχνά είναι περιτριγυρισμένοι από άλλα άτομα, οι φωτογραφίες τους είναι έγχρωμες και χαμογελούν διάπλατα.

Νευρωτισμός: Μια απλή φωτογραφία με λίγο χρώμα είναι σημάδι έντονου νευρωτισμού. Ενδέχεται, επίσης, να έχουν κενή έκφραση ή ακόμα και να κρύβουν το πρόσωπό τους.

Ευγένεια: Οι σε μεγάλο βαθμό δεκτικοί και ευγενικοί αναρτούν σχετικά κακές εικόνες του εαυτού τους αλλά χαμογελούν και οι φωτογραφίες είναι φωτεινές και ζωντανές.

Πηγή: Inc

SHARE:

24Media Network