Τo podcast του TEDxAthens είναι το ελληνικό ίντερνετ που θέλουμε

Τo podcast του TEDxAthens είναι το ελληνικό ίντερνετ που θέλουμε

Ακούσαμε τα επεισόδια του “THE TAP” και χαμογελάσαμε αισιόδοξα για το μέλλον των podcasts στην Ελλάδα που με τέτοιο περιεχόμενο μπορούν να παγιωθούν στην τάση και συνείδηση των διαδικτυακών ακροατών.

Στην ερώτηση “είχες και στο χωριό σου podcast;”, η απάντηση -ξανά με ερώτηση- είναι “μα ποιος περίμενε ότι θα έχουμε πανδημία;”. Όσο ασύνδετες ή δυσνόητες φαίνονται τέτοιου είδους ερωτήσεις, στις δύο άκρες του νήματος, καθώς και στα δεδομένα της περιόδου που διανύουμε βρίσκεται η ουσία και το νόημά τους: Η πανδημία απαίτησε και έφερε αλλαγές, πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες, ρίσκα, έστω και με τη μορφή του υποκατάστατου που, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μας θυμίζει ότι “η ζωή -πρέπει να- συνεχίζεται”.

Αυτό έκανε και το TEDxAthens, αξιοποιώντας μία τάση που, στην Ελλάδα έστω, μπορεί να εξελίσσεται αργά και σταθερά, λαμβάνοντας όμως υπόψη τη θέση που κατέχει σε κορυφαίες βιομηχανίες και σε κοινό ασυναγώνιστα μεγαλύτερο από το ελληνικό, επιτάσσει να ευθυγραμμιστούμε με τις επιταγές και τα εργαλεία της εποχής.

Ομολογουμένως, τα podcast στη χώρα μας μοιάζουν ακόμη να “μπουσουλάνε” στα μάτια του ακροατηρίου, προκαλώντας και ερεθίζοντας το απαίδευτο αυτί μας να δεχτεί τη μετάβαση στα νέα διαδικτυακά “ερτζιανά”. Η 24 MEDIA έχει κάνει τη δική της μεγάλη επένδυση στο κομμάτι των podcasts τα τελευταία χρόνια με τρομερή ανταπόκριση του κοινού. Γι’ αυτό το λόγο μπορούμε και αναγνωρίζουμε τις αξιόλογες προσπάθειες που γίνονται στη χώρα. Γιατί τα podcasts με περιεχόμενο, σερβίρισμα και αισθητική όπως το “THE TAP” καθιστούν σαφές ότι αυτή η μετάβαση μπορεί να επέλθει πιο άμεσα και ομαλά.

Εδώ και πάνω από 10 χρόνια, το TEDxAthens έχει παγιωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως μία πλατφόρμα ιδεών, συζητήσεων, κατάθεσης απόψεων και γνώσεων, ως πηγή έμπνευσης, διάδρασης και διαλόγου με σπουδαίες προσωπικότητες, ευρεία και πολυδιάστατη θεματολογία. Οι συνθήκες, ωστόσο, αλλά και οι επιταγές μίας εποχής που βρίθει στους περιορισμούς αλλά όχι στα μέσα για δημόσιο διάλογο, δημιούργησαν και καλλιέργησαν τον χώρο για νέα σημεία συνάντησης. Ένα τέτοιο είναι και το “ΤΗΕ TAP”, στο οποίο δίνουμε σταθερά ραντεβού κάθε δεύτερη Δευτέρα από τα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη σε ένα ταξίδι χωρίς κανέναν περιορισμό στις “αποσκευές” που, παραγωγοί, καλεσμένοι και ακροατές θα κουβαλούν και θα μοιράζονται μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Με ιστορίες, γνώμες και εξομολογήσεις από σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού, του αθλητισμού, της οικονομίας και της τεχνολογίας γύρω από θέματα που μας απασχολούν, άπτονται της επικαιρότητας και συντροφεύουν τις ώρες του εγκλεισμού μας.

Το ακούσαμε, σας το προτείνουμε

Κάθε νέο επεισόδιο της πρώτης σεζόν του “ΤΗΕ TAP – A TEDxAthens Podcast”, από τα πρώτα οκτώ που μπορείς να βρεις σε μία από τις πλατφόρμες που το φιλοξενούν (Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts και όχι μόνο) αποτελεί και μία ξεχωριστή διαδρομή στον κόσμο, στην ψυχοσύνθεση και στις ενδιαφέρουσες απόψεις καλεσμένων που μοιάζουν να αφήνονται στην ελευθερία μίας εκπομπής χωρίς σύνορα, περιορισμούς και κλισέ. Με αυθορμητισμό, πρωτότυπες ερωτήσεις, ορισμένες εκ των οποίων έρχονται απευθείας από τον προηγούμενο (για τον νέο) καλεσμένο και με συζήτηση των παρουσιαστών για όσα ακούστηκαν, έχοντας πρόθεση “την αναζήτηση της γνώσης αλλά και την καλύτερη κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει”, όπως χαρακτηριστικά λένε η Ντίνα Αργυροπούλου και ο Κωνσταντίνος Γέρος, παραγωγοί και μέλη της οργανωτικής ομάδας του TEDxAthens. Πέρα από τα στενά όρια των τετριμμένων μοτίβων σε περιεχόμενο, χωρίς χρονικούς περιορισμούς για τον καλεσμένο, με βαθιά τομή και συζήτηση σε όσα ενδιαφέρουν τον ακροατή να ακούσει από κάθε εκλεκτή προσωπικότητα που βρίσκεται στο επίκεντρο.

Όταν άλλωστε μιλάμε για προσωπικότητες σαν τον καταξιωμένο σκηνοθέτη, φωτογράφο, βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Λούι Ψυχογιό δεν μπορείς παρά να βυθιστείς στην αθέατη πλευρά της φωνής που κρύβει την έμπνευση, τη δημιουργικότητα και την κοινωνική διάσταση όσων περικλείονται σε δουλειές του, όπως το ντοκιμαντέρ “The Cove” και το “Game Changers” του Netflix και επιβραβεύονται από όσκαρ αλλά και σπουδαίες συνεργασίες με ανθρώπους όπως Elon Musk, Jim Clark και Steven Spielberg.

Προσωπικότητες, βέβαια, που καλύπτουν όλο το φάσμα της επικαιρότητας και των ενδιαφερόντων κάθε ακροατή, από τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση με τις Κατερίνα Στεφανίδη και Έλλη Φλέγγα (ex CEO, Holmes), την πολιτική ορθότητα και το κίνημα #metoo μέσα από τη διορατική ματιά της Λένας Φουτσιτζή, αλλά και τη φωνή που συντρόφευσε τα χρόνια της παιδικής μας αθωότητας με τη χαρισματική χροιά του Ακίνδυνου Γκίκα. Μία παρέλαση ονομάτων σε μία σειρά συνεντεύξεων, ή πιο σωστά συζητήσεων που σε καθηλώνουν.

Κάθε δεύτερη Δευτέρα, λοιπόν, ραντεβού στο “THE TAP” του TEDxAthens στη νέα συντροφιά που βρήκαμε για τις μοναχικές στιγμές του lockdown. Συντονιστείτε..

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα