Λήγει τα μεσάνυχτα η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ. Θα αναζητηθεί λύση αντιμετώπισης των ατομικών φύλλων επίταξης των υπηρεσιών τους

Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να επιδοθούν και τα ατομικά φύλλα επίταξης των εργαζομένων.

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ έχει προγραμματισθεί να συνεδριάσει το μεσημέρι για αποτίμηση της κατάστασης αλλά η συνεδρίαση, εφόσον γίνει, θα πραγματοποιηθεί απουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων από την Δυτική Μακεδονία (Κοζάνη-Φλώρινα) οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή.

Στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που συνεδρίασε το Σάββατο, για πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη.

Αναμένεται, επίσης, να τεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης από τους εργαζόμενους των ατομικών φύλλων επίταξης των υπηρεσιών τους, που αναμένεται να επιδοθούν απόψε, ύστερα από τις προτάσεις που ακούστηκαν (όπως από τον πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλο) «να τα σκίσουν οι εργαζόμενοι».

«Σε καμία περίπτωση δεν θα προτρέψω τους εργαζόμενους να παρανομήσουν» επισημαίνει στον αντίποδα με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο κ. Γ. Αδαμίδης, πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος», που είναι το μεγαλύτερο Σωματείο της ΓΕΝΟΠ και εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο της Δ. Μακεδονίας.

Ο ίδιος θεωρεί ότι οι προτροπές προς τους εργαζόμενους να αγνοήσουν ή να σκίσουν τα φύλλα επίταξης έχουν μόνο πολιτικό και όχι ουσιαστικό νόημα.

Τέλος, όπως διευκρινίσθηκε, δεν απαιτείται απόφαση του ΔΣ για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε παράνομες τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες που είχαν προκηρυχθεί αρχικά, η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε μία 48ωρη που λήγει απόψε.

Στο μεταξύ έχουν ήδη επιταχθεί κτίρια και εγκαταστάσεις της ΔΕΗ ενώ τα ατομικά φύλλα αναμένεται να επιδοθούν στους εργαζόμενους μέχρι το βράδυ.

Από πλευράς επάρκειας, ούτε σήμερα αναμένονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καθώς η κατανάλωση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Η αιχμή της ζήτησης προβλέπεται να κυμανθεί το βράδυ στα 6500 μεγαβάτ.

Νέα συνεδρίαση των οργάνων της ΓΕΝΟΠ

Νέα συνεδρίαση των οργάνων της ΓΕΝΟΠ αναμένεται μέσα στην ημέρα, για να εκτιμηθεί η κατάσταση μετά τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνηση για επίταξη των υπηρεσιών.

Κατά πληροφορίες, έχουν ήδη επιταχθεί εγκαταστάσεις της επιχείρησης και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών αναμένεται να φτάσουν τα φυλλάδια επίταξης στους εργαζόμενους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή που συνεδρίασε το Σάββατο δεν υιοθέτησε ακραίες εισηγήσεις, να σκίσουν οι εργαζόμενοι τα φυλλάδια, ενώ σημειώνεται πως ούτε σήμερα αναμένεται να υπάρξουν περικοπές στην ηλεκτροδότηση καθώς η ζήτηση είναι χαμηλή και οι καιρικές συνθήκες ευνοϊκές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network