Νέα μπλόκα στη Κερατέα, κλειστή η Λαυρίου

ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ.   (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) PHASMA

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν ένα ακόμα βράδυ ανάμεσα σε αστυνομικούς και κατοίκους στην Κερατέα. Κλειστή η λεωφόρος Λαυρίου. Πέτρες και μπάρες στη μέση του δρόμου (Pic+Vid)

Ένα ακόμα βράδυ η Λεωφόρος Λαυρίου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, καθώς επικράτησε ένταση και σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια από κατοίκους που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΥ στην Κερατέα.

Αργά τη νύχτα νεαροί κυρίως κινήθηκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ που είναι πλέον ενισχυμένες και άρχισε ξανά μάχη με ανταλλαγή μολότοφ και δακρυγόνων.

Στην έξοδο Πέτα κοντά στον Κουβαρά υπάρχουν πέτρες και μπάρες στη μέση του δρόμου και όποιος θέλει να κινηθεί πρέπει υποχρεωτικά να μπει από Καλύβια προς Κουβαρά και ύστερα μέσω Κερατέας.

Όπως έγινε γνωστό, ομάδα νεαρών συνεπλάκη με τα ΜΑΤ, τα οποία για μια ακόμη φορά έκανε αλόγιστη χρήση χημικών, προκειμένου να διαλύσει το πλήθος.

Σκάνδαλο όμως αποτελεί και η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, όπου απεικονίζεται αστυνομικός να έχει βγάλει το όπλο του, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους, ο αστυνομικός το είχε παρατεταμένο εναντίον τους.

Δείτε τη φωτογραφία:

Νέα μπλόκα στη Κερατέα, κλειστή η Λαυρίου

( Πηγή: Indymedia )

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτριος Μπουραΐμης με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς ζητά να προχωρήσει άμεσα σχεδιασμός της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική με δεδομένο ότι ο ΧΥΤΑ της περιοχής αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.

Στην επιστολή του, στην οποία προτείνει σειρά κινήσεων για την περίπτωση της Φυλής, επισημαίνει ότι ενώ με το νόμο 3164/2003 χωροθετήθηκαν συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Αττική για τη δημιουργία Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων, μετά από επτά χρόνια η μόνη εγκατάσταση που λειτουργεί βρίσκεται στην Φυλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εμπόλεμη ζώνη η Κερατέα, δεν υπαναχωρεί η κυβέρνηση

SHARE:

24Media Network