Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αρχές στην Κεφαλλονιά

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αρχές στην Κεφαλλονιά

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλλονιά. Μάχη με τον χρόνο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων (Vid)

Μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα ή ελλείψεις στη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά δίνει ο κρατικός μηχανισμός, ενώ συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στο νησί, με χιλιάδες κατοίκους να φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος σημείωσε πως έως το βράδυ της Τρίτης είχαν γίνει 250 νέες αυτοψίες σε κτίρια στο Ληξούρι, με το ποσοστό των κτισμάτων που χρειάζονται επισκευές να ανέρχεται πλέον στο 55%.

Τόνισε πως, με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση οι σεισμόπληκτοι θα δικαιούνται διετή επιδότηση από 200 έως 400 ευρώ στο ενοίκιο που θα καταβάλουν, ανάλογα με τις οικογενειακές τους ανάγκες.

Σχετικά με τις προτεραιότητες των αρχών, υπογράμμισε πως πρώτος στόχος είναι να καταστεί το νησί «λειτουργικό», με έργα για την αποκατάσταση λιμανιών και του οδικού δικτύου. «Καταβάλλεται προσπάθεια να λυθούν προβλήματα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου» επισήμανε.

Αναφορικά με τις ζημιές που έχουν καταγραφεί σε σχολικές μονάδες του νησιού, ο γγ Δημοσίων Έργων δήλωσε πως σοβαρά προβλήματα έχουν διαπιστωθεί σε 3 με 4 σχολεία, αλλά υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των κενών με προκατασκευασμένες αίθουσες.

Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους να ακούν μόνο «υπεύθυνες φωνές», καθώς το «κύριο πρόβλημα είναι ο πανικός».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να ζητήσει η Ελλάδα βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών σε σπίτια και υποδομές του νησιού.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε πως κανένας υπουργός δεν πάει για «πασαρέλα» στην Κεφαλλονιά, άλλα όλοι πάνε για να δώσουν επί τόπου οδηγίες στις υπηρεσίες του τομέα τους, ενώ ανέφερε πως τον γενικό συντονισμό έχει αναλάβει ο Στράτος Σιμόπουλος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυσικές καταστροφές, Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παρέμβαση εισαγγελέα: Επιτήδειοι προσπάθησαν να τρομάξουν τους κατοίκους στο Ληξούρι

Την άμεση συνδρομή της ΕΕ στους σεισμόπληκτους, ζήτησε η Μ. Γιαννάκου

Έκκληση Γεωργιάδη στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς: Μην πίνετε νερό από το δίκτυο. Μόνο εμφιαλωμένο

SHARE:

24Media Network