Ο JACOB ELORDI ΚΑΙ Ο BARRY KEOGHAN ΤΟΥ SALTBURN ΣΤΟ NEWS 24/7

Μισή ώρα με τον Jacob Elordi και τον Barry Keoghan στο Zoom, τους πρωταγωνιστές που σαρώνουν το Χόλιγουντ (και το ίντερνετ!) με το Saltburn.

Κανείς δεν διασκεδάζει περισσότερο τελευταία στο Χόλιγουντ από τον Jacob Elordi και τον Barry Keoghan. Ο Αυστραλός και ο Ιρλανδός ηθοποιός, και οι δύο υποψήφιοι για τον τίτλο του καλύτερου internet boyfriend τελευταία, αλλά και έκαστος υποψήφιος για τα βραβεία BAFTAs -πρωταγωνιστούν στο απολαυστικά διεφθαρμένο Saltburn.

Το Saltburn είναι μία ερωτική, σκοτεινή ιστορία από το μυαλό της υποψήφιας για Όσκαρ Emerald Fennell (Promising Young Woman) – ή “Em” όπως την αποκαλούν οι πρωταγωνιστές της – για την περιφρόνηση της τάξης, την αδυσώπητη απληστία, τη γοητεία της ομορφιάς και τα όρια που η ανθρωπότητα (σε αυτή την περίπτωση οι απόφοιτοι της μεσαίας τάξης της Οξφόρδης) θα προσπεράσουν για να ανέβουν στην κοινωνική κλίμακα.

Ο Keoghan πρωταγωνιστεί στην ταινία ως ο αδέξιος παρείσακτος Oliver Quick, ο οποίος μαγνητίζεται από τον όμορφο, πάλμπλουτο συμμαθητή του, Felix Catton (Elordi). Η εμμονή του Oliver με τη ζωή του Felix υφαίνει έναν ιστό λαγνείας, διπροσωπίας και, τελικά, θανάτου, όμως όπως ακριβώς ο κοινωνικός παρίας του Keoghan, ο Oli, προσκολλάται στον Felix, έτσι οι δύο ηθοποιοί έχουν γίνει αχώριστοι και στην πραγματική ζωή. Μία συγκεκριμένη σκηνή από την ταινία μάλιστα προκάλεσε ένα απροσδόκητο φαινόμενο: τη δημιουργία ενός best-seller κεριού

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξερράγησαν όταν το δίδυμο πλησίασε για ένα παρολίγον φιλί στην πρεμιέρα του Saltburn στο Λος Άντζελες, προκαλώντας φρενίτιδα. Παρότι που οι δυο τους δεν φιλήθηκαν στ’ αλήθεια, η ηλεκτρισμένη χημεία μεταξύ τους είχε τροφοδοτήσει εικασίες.

Ο Keoghan απάντησε τελικά στις φήμες για εκείνον και τον Elordi, δηλώνοντας ότι φλερτάρει όντως μαζί του ακριβώς επειδή η άνεση είναι το κλειδί στην οικειότητά τους. Αυτό φάνηκε σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε για τους διεθνείς ψηφοφόρους των Χρυσών Σφαιρών όπου, όπως θα δεις σύντομα, επανέρχονται συχνά στο πόσο αγαπιούνται.

Courtesy of MGM and Amazon Studios

Δείτε τη συνομιλία τους παρακάτω.

Ο χαρακτήρας του Felix είναι τόσο χαρισματικός. Όλοι θέλουν να βρεθούν στην αύρα του.Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον στη ζωή με τέτοιον μαγνητισμό που σας τράβηξε κοντά του;

Elordi: Ναι, ο Barry Keoghan.
Keoghan: Θα έλεγα Jacob Elordi.
Elordi: Φυσικά. Είμαι ερωτευμένος μαζί σου. Είμαι απλά ερωτευμένος μαζί σου.
Keoghan: [γέλια] Ξέρεις, μεγαλώνοντας στο σχολείο, υπήρχαν ένα-δύο πρόσωπα που όλοι έλκονταν προς αυτά, χωρίς να χρειάζεται καν να κάνουν κάτι. Ήταν σαν να σε μαγνητίζουν με αυτή την ενέργεια που είχαν. Εγώ, ως Barry, αναρωτιόμουν, τι είναι αυτό; Ήθελα να το ερευνήσω. Τι είναι αυτό που πραγματικά κάνουν, και οι άνθρωποι θέλουν να είναι γύρω τους; Και ήταν η αύρα τους. Μετά προσπαθείς να αποκτήσεις και εσύ αυτό αλλά φαίνεται περίεργο, και οι άλλο σου λένε, μα τι κάνεις, γιατί προσπαθείς να είσαι κουλ;
Elordi: Έχω ζήσει το ίδιο. Πάντα υπάρχει κάποιος άλλος στο σχολείο, στην αυλή, και είναι πάντα καλός στα αθλήματα, καλός στην ομιλία, καλός με τους δασκάλους, και το όνομά τους είναι William και είχαν πάντοτε τα καλύτερα μαλλιά.
Keoghan: Δεν ίδρωναν.
Elordi: Ναι, δεν ίδρωναν. Μύριζαν πάντα ωραία [γέλια].

Courtesy of MGM and Amazon Studios

Barry, η Emerald Fennell έχει μιλήσει για την απόλυτη γενναιότητά του και αυτοπεποίθησή σου για το πώς να παίξεις τον Oliver.

Keoghan: Θέλω απλά να δείξω ωριμότητα στον τρόπο με τον οποίο αφοσιώνομαι στην τέχνη μου. Το παίρνω σοβαρά και είμαι πρόθυμος να κάνω επιλογές που με ανεβάζουν ως ηθοποιό και με ωθούν, που μου επιτρέπουν να καταλάβω τον εαυτό μου. Αλλά ναι, δεν θα ήμουν ατρόμητος, προφανώς, αν υπήρχε φόβος και αυτό έχει να κάνει με την Emerald. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε ώστε να περιβάλλομαι από ασφάλεια.

Είναι αυτός μέρος του τρόπου με τον οποίο επιλέγετε τα έργα που κάνετε και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεστε; Άνθρωποι που σας επιτρέπουν να είστε ατρόμητοι;

Keoghan: Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στη σκηνοθεσία και στην ομάδα σου, γιατί αυτό είναι που σου επιτρέπει να πας σε ευάλωτα μέρη. Έχουμε το πλεονέκτημα ως κοινό να βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα, όμως όλα αυτά προέρχονται από την πραγματική εμπιστοσύνη στο πρόσωπο που έχεις δίπλα σου.
Elordi: Aν έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις με τέτοιους καλλιτέχνες, μπορείς να παίξεις με αυταπάρνηση και να αφεθείς να πέσεις στο κενό, επειδή πιστεύεις σε αυτό που κάνουν. Και ξέρεις τι θα βάλουν στην οθόνη, οπότε δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για το αν θα σε απαθανατίσουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Barry, έχεις υποδυθεί χαρακτήρες που δεν είναι αυτό που λέμε μέσος όρος, όπως στο Killing of a Sacred Deer, το Banshees of Inisherin, και τώρα το Saltburn. Τι σε ενδιαφέρει σε τέτοιου είδους χαρακτήρες και τι σε οδηγεί στις μεταμορφωτικές ερμηνείες που δίνεις;

Keoghan: Ποτέ δεν βλέπω τους χαρακτήρες ως κοινωνιοπαθείς ή όπως αλλιώς μπορεί να τους αντιλαμβάνονται οι άλλο άνθρωποι.Τους βλέπω ως ανθρώπινα όντα και προσπαθώ να τους προσεγγίσω με τη λογική πως ό,τι κι αν κάνουν είναι δικαιολογημένο. Νομίζουν πως ό,τι πράττουν, το κάνουν για τους λόγους. Δεν μπαίνω ποτέ με την πρόθεση να αποδώσω έναν κοινωνιοπαθή, θέλω απλώς να δώσω πραγματικό συναίσθημα, να πάω σε ένα μέρος όπου δεν νόμιζα ότι μπορώ να φτάσω.

Είναι ωραίο να μεταμορφώνεσαι. Διαφορετικοί χαρακτήρες απαιτούν διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικές ανάγκες. Σίγουρα δεν είναι ο μέσος άνθρωπος, αλλά δεν νομίζω ότι είμαι ο μέσος άνθρωπος. Ποιος είναι καν ο μέσος άνθρωπος; Ο μέσος άνθρωπος θα ήταν πραγματικά κάπως περίεργος.

Τι σας ενέπνευσε η ιστορία της ταινίας σχετικά με την ανδρική φιλία, ή σχετικά με τις δικές σας εμπειρίες με την ανδρική φιλία;

Elordi: Έχω τόσο ισχυρές φιλίες στη ζωή μου, σε όλους τους τομείς. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι για μένα. Απλά μου έφερε έναν νέο φίλο.
Keoghan: Εμένα;
Elordi: Ναι.
Keoghan: Ωραίο αυτό! [γέλια]
Elordi: Πάντα δίνεται έμφαση στο να βάζουμε μια περιγραφική λέξη πριν από τα πάντα αλλά εγώ νιώθω ότι η φιλία είναι φιλία. Καταλαβαίνεις τι εννοώ;
Keoghan: Η φιλία είναι φιλία. Αυτό που είπε ο Jacob. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να την κάνεις να δουλέψει. Όταν λειτουργεί, λειτουργεί. Ο Jacob είναι κάποιος στον οποίο  έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Η λέξη φίλος είναι λίγη.
Elordi: Έτσι.
Keoghan: Σ’ αγαπώ.
Elordi:  Κι εγώ σ’ αγαπώ.

Courtesy of MGM and Amazon Studios

Η Emerald Fennell έχει μιλήσει για το ότι ψάχνει τη συμπάθεια για τον διάβολο στις ταινίες και τους χαρακτήρες της. Ήταν αυτή μία ιδέα που σας έθεσε εκ των προτέρων;

Elordi: Όλη η προσωπικότητα της Emerald είναι συμπάθεια για τον διάβολο. Είναι καταπληκτική στο να απομακρύνεται από τις συμβάσεις. Βλέπει τους πάντες ως βρώμικους και μπερδεμένους και ύπουλους. Αυτή ήταν η έμφαση που έδινε όλο αυτό το διάστημα. Αγαπάει κάθε χαρακτήρα το ίδιο. Νομίζω λίγο περισσότερο τον Oliver [γέλια].
Keoghan: Ναι!
Elordi: Έχει την ικανότητα να πηγαίνει εντελώς ενάντια στη ροή και να βλέπει τα πράγματα από αυτή την εντελώς διαολεμένα μοναδική προοπτική. Είναι εξωπραγματική.

Ο Oliver και ο Felix είναι περίπλοκοι, πολυεπίπεδοι χαρακτήρες. Πώς προετοιμαστήκατε για αυτούς;

Elordi: Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί. Περάσαμε μήνες σε ένα ξενοδοχείο όπου τα κάναμε όλα παρέα..
Keoghan: Πράγματι.
Elordi: Η Em είναι πραγματικά καλή στο να μην δίνει έμφαση στη σκοτεινιά. Όλα ήταν απλώς ένα παιχνίδι.
Keoghan: Μας δόθηκε ο χώρος για να μπούμε σε αυτό το γιγάντιο κάστρο…
Elordi: … και να παίξουμε με τις πανοπλίες και μεταξύ μας.
Keoghan: Ήταν ένα λαμπρό καλοκαίρι. Ένιωσα ότι γνωριστήκαμε πολύ γρήγορα. Η παρέα μας ήταν η προετοιμασία μας. Δεν υπήρχε άλλη απαίτηση. 

Barry, μπορείς να μιλήσεις για την τελευταία σκηνή; Ήταν απελευθερωτική;

Keoghan: Σίγουρα! Ήταν ωραίο που μου δόθηκε ο χώρος να το κάνω αυτό, γιατί προφανώς δεν είναι το πιο καθημερινό πράγμα που κάνει κανείς. Είσαι στο πιο ευάλωτο σημείο, δεν φοράς ρούχα, είσαι αρκετά εκτεθειμένος. Είχε πλάκα όμως. Μόλις περάσεις από το αρχικό σοκ της συνθήκης και νιώσεις άνετα στον χώρο και έχει την άδεια να γίνεις ανόητος και να χαζοβιολίσεις ήταν πολύ διασκεδαστικό.

Τι νομίζετε ότι μας λέει η ταινία;

Elordi: Τόσα πολλά. Ξέρεις τι νομίζω; Το καλύτερο μέρος της είναι πως υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί χαρακτήρες και η ταινία είναι τόσο μεγάλη, με έναν οικείο τρόπο. Δεν ξέρω αν είναι τόσο ένα μεγάλο κοινωνικό σχόλιο, σε αντίθεση με μία μικρή συζήτηση που κάθε μέλος του κοινού θα πάει σπίτι του και θα κάνει με τον εαυτό του. Θα κοιτάξουν στον καθρέφτη και θα πουν, “ωχ, ταυτίζομαι με αυτό το κομμάτι του Oliver γαμώτο”, ή “έχω κάνει αυτό που έκανε ο Felix, έχω γίνει η Elspeth σε μία κατάσταση”.
Keoghan: Ακριβώς.
Elordi: Νομίζω είναι ατομικό ταξίδι.

Ο Oliver θέλει απεγνωσμένα να βρει τη φυλή του, κινούμενος σε ένα εχθρικό περιβάλλον με συνομηλίκους που τον κρίνουν. Πόσο εύκολα μπήκες στο πετσί του και ταυτίστηκες καθόλου με το ταξίδι του;

Keoghan: Ταυτίζομαι με την περιέργειά του. Είναι ο παρατηρητής. Τον γοητεύουν οι άνθρωποι και το πώς συμπεριφέρονται και τα ήθη τους. Είναι ο απόλυτος ερευνητής με αυτή την έννοια. Δεν έχω κάνει τέτοια περίεργα πράγματα βέβαια. Έχω χορέψει γυμνός στο σπίτι, αλλά δεν έχω κάνει τίποτα με κάποια μπανιέρα. Δεν έχω πάει ούτε σε νεκροταφείο [γέλια].

Αναφερθήκατε σε ένα πολύ fun καλοκαιρινό γύρισμα. Πώς το επηρέασε η τοποθεσία;

Elordi: Tο κάστρο ήταν τα πάντα. Δεν θέλω να είμαι ο άνθρωπος που λέει το κλασικό, ότι το σπίτι έγινε χαρακτήρας στην ταινία, όμως πραγματικά μας άφηναν εκεί για δουλειά και αφότου τελειώναμε παίζαμε όλη μέρα. Είχαμε τόση ελευθερία για να το εξερευνήσουμε. Η Emerald μάς έδωσε τον χώρο να γίνουμε παιδιά.
Είχατε  αγαπημένες στιγμές στην ταινία;
Keoghan: Θυμάσαι τη σκηνή στη μικρή λίμνη;
Elordi: Στο νερό;  Ναι. Το θειάφι από τον πυθμένα της μικρής λίμνης που είναι δίπλα στο σπίτι εδώ και εκατοντάδες χρόνια ήταν σαν –
Keoghan: – αυγά. Βραστά αυγά!
Elordi: Έπρεπε να επιπλέουμε και να κολυμπάμε μέσα σε αυτό, ήταν αηδιαστικό. Είχαμε όμως μία πραγματικά όμορφη σκηνή, όταν οδηγούσαμε το αυτοκίνητο και η Em ζήτησε να παίξουν το Mr. Brightside. Το βάλαμε τέρμα και οδηγούσαμε στην εξοχή. Η Emerald μάς ζήτησε για πλάκα να μην το τραγουδήσουμε δυνατά κιόλας, θα ήταν «το πιο σαχλό πράγμα» που έχει δει.
Keoghan: [γέλια] Ναι. Το σκοτώσαμε το τραγούδι. Το σκοτώσαμε.
Elordi: Νιώθαμε ότι κάναμε το καλοκαίρι του έρωτα [γέλια].
Keoghan: Πάντα υπάρχουν αυτές οι στιγμές όταν οι κάμερες είναι εκτός οπτικού πεδίου. Είναι αυτές που δεν έχεις επίγνωση ότι είσαι σε γυρίσματα και είσαι εντελώς βυθισμένος στον χαρακτήρα και στην ιστορία. Υπάρχουν στιγμές που πραγματικά ξεχνάς ότι είσαι εκεί.
Elordi: Ένιωσα ότι το βρήκαμε πραγματικά εκείνη την ώρα.
Keoghan: Γύρισα και του είπα ότι τον αγαπάω [γέλια].

Μιλήστε για την εμπειρία της συνεργασίας σας με την Emerald. Τι την ξεχωρίζει ως σκηνοθέτη;

Keoghan: Είναι τόσο ειλικρινής. Και αυτό που βρίσκω πάντα με την Emerald είναι ότι είναι η υγεία και η ευεξία του ηθοποιού έρχεται πρώτη, κάτι που δεν είναι ακριβώς σπάνιο όμως είναι πάντα ξεχωριστό για μένα να βλέπω ότι, ξέρεις, κάποιος νοιάζεται για σένα πραγματικά πριν μπεις στο σετ και φροντίζει να είσαι 100% εντάξει. Είναι πολύ, πολύ στοργικό, και ισχύει για κάθε μέλος του συνεργείου.
Elordi: Είχε φροντίσει για τους πάντες πριν καν ξεκινήσουμε τα γυρίσματα. Είναι επίσης πάντα το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο.
Keoghan: Δεν μπορείς ποτέ να της πεις βλακείες.
Elordi: Δεν χρειάζεται να πει τίποτα για να γίνει, καταλαβαίνεις; Είναι παντογνώστρια και ξεκαρδιστική. Και τόσο συγκεκριμένη κινηματογραφίστρια. Ξέρει ακριβώς τι θέλει να κάνει.
Keoghan: Ναι, δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή που να την αμφισβητήσαμε.
Elordi: Είναι κάπως άψογη.
Keoghan: Είναι σα να μην υπήρχε καν ανάγκη για αυτοσχεδιασμό. Καμιά φορά όταν μπαίνεις σε ένα σετ προτείνεις να γίνει κάποια προσθήκη, επειδή νιώθεις πως κάτι λείπει. Δεν υπήρξε τίποτα τέτοιο. Τα πάντα προέρχονταν από εκείνη, κάθε επιλογή, και αυτό πραγματικά σου δείχνει ότι βρίσκεσαι στα καλά χέρια μίας πραγματικής σκηνοθέτριας.

Info:

Το Saltburn δεν έχει επίσημη διανομή για την Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα