Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Χαρούλα Αλεξίου Από το φωτογραφικό αρχείο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-“ΣΤΑΘΜΟΙ” ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ NEWS24/7

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με αφορμή τη μεγαλη του συναυλία το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο αγαπημένο του Θέατρο Πέτρας Πετρούπολης ανοίγει το προσωπικό άλμπουμ τις ζωής του. Οι μεγάλες του συνεργασίες μέσα από 9 αδημοσίευτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες.

Μετά από ένα αποθεωτικό καλοκαίρι με ένα SOLD OUT Καλλιμάρμαρο, κατάμεστες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ολοκληρώνει τη μεγάλη γιορτή για τα 50 του χρόνια στο ελληνικό τραγούδι με μια τελευταία συναυλία στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου.

Δε θα μπορούσε να λείπει από την φετινή περιοδεία το θέατρο Πέτρας, που έχει «στιγματιστεί» από τις μεγαλύτερες συναυλίες του Βασίλη όλα αυτά τα χρόνια (εκεί γιόρτασε και τα 30 και τα 40 του χρόνια στη δισκογραφία), αλλά και που ο ίδιος θεωρεί τον αγαπημένο του συναυλιακό χώρο.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τον Βλάση Μπονάτσο και τον Αχιλλέα Θεοφίλου
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τον Βλάση Μπονάτσο και τον Αχιλλέα Θεοφίλου Από το φωτογραφικό αρχείο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

“Η μουσική είναι κάτι που με συνεπαίρνει. Το στομάχι μου καίει ακόμη και σήμερα, οι παλμοί μου χτυπάνε κόκκινο. Είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο για μένα η μουσική. Και με το κοινό νιώθω σαν να είμαστε σε ένα διαστημόπλοιο και να ταξιδεύουμε προς το άγνωστο με οδηγό εμένα” είχε δηλώσει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στο NEWS 24/7.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Σάκη Μπουλά
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Σάκη Μπουλά Από το φωτογραφικό αρχείο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Όσο για το ποιούς θεωρεί συνοδοιπόρους μέχρι σήμερα; “Σίγουρα τον Οδυσσέα Ιωάννου, αλλά και όλα τα παιδιά. Βέβαια οι περισσότεροι φεύγουν από τη ζωή. Λυπάμαι πολύ γι αυτό. Δηλαδή έχουμε φτάσει να βρισκόμαστε σε κηδείες συχνές. Μου λείπουν όλοι, ο Μάνος (Λοίζος) και ο Μίκης (Θεοδωράκης), ο Νικόλας (Ασιμος), ο Ρασούλης, ο Παπάζογλου, ο Μπουλάς, ο Μικρούτσικος, ο Μαχαιρίτσας”.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Θάνος Μικρούτσικος
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Θάνος Μικρούτσικος Από το φωτογραφικό αρχείο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Το φετινό καλοκαίρι, τρεις γενιές θεατών τραγούδησαν, χόρεψαν, και εξέφρασαν, με συγκινητικό τρόπο, το σεβασμό και την αγάπη τους σε έναν κορυφαίο ερμηνευτή που 50 χρόνια τώρα τους συντροφεύει με το δικό του αυθεντικό τρόπο.

Και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας –με πυξίδα τη λυρική, δυναμική, βαθιά αισθαντική φωνή του Βασίλη και συνοδοιπόρους τους σπουδαιότερους συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς που γέννησε αυτός ο τόπος- θα ταξιδέψουμε στους πιο σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του, στα εμβληματικά του τραγούδια, στις συνεργασίες του που έγραψαν ιστορία.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τη Χαρούλα Αλεξίου
Συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τη Χαρούλα Αλεξίου Από το φωτογραφικό αρχείο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Στην ίδια συνέντευξη ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είχε μιλήσει πολύ και για τον Μίκη Θεοδωράκη: “Κρατάω τις ατέλειωτες ώρες που ταξιδεύαμε σε συναυλίες στη Γερμανία. Προτιμούσε να κάθεται μαζί μου στα ταξίδια αυτά, είτε στα αεροπλάνα είτε στα λεωφορεία, γιατί ήμουν ο πιο πολιτικοποιημένος από όλους κι έτσι είχε την ευκαιρία να μου διηγείται ιστορίες. Ήταν φοβερός παραμυθάς, με την καλή έννοια. Τα έλεγε και τα ζούσε εκείνη τη στιγμή, ήταν συναρπαστικός”.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τον Μίκη Θεοδωράκη
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τον Μίκη Θεοδωράκη Από το φωτογραφικό αρχείο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Τώρα, συνταξιδιώτες στη μουσική διαδρομή του Βασίλη πάντα οι μόνιμοι συνεργάτες του, με τον Ανδρέα Αποστόλου στις ενορχηστρώσεις και στο πιάνο, τον Βαγγέλη Πατεράκη στο ηλεκτρικό μπάσο, τον Στέφανο Δημητρίου στην drums, την Μαίρη Μπρόζη στο βιολί, τον Γιάννη Αυγέρη στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Απόστολο Μόσιο στην ακουστική κιθάρα και τον Γιώργο Θεοδωρόπουλο στα πλήκτρα.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Οδυσσέας Ιωάννου
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Οδυσσέας Ιωάννου Από το φωτογραφικό αρχείο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση
Συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση

 

Info:

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου -50 χρόνια Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Ώρα έναρξης: 21:30
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Link προπώλησης: https://www.more.com/music/basilis-papakonstantinou-50-xronia-periodeia-2023/

Μαζί του οι : 
Πιάνο – keyboards: Ανδρέας Αποστόλου
Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης
Τύμπανα: Στέφανος Δημητρίου
Βιολί: Μαίρη Μπρόζη
Ηλεκτρική κιθάρα: Γιάννης Αυγέρης
Ακουστική κιθάρα: Απόστολος Μόσιος
Πλήκτρα: Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Επιμέλεια ήχου: Γιώργος Καραγιαννίδης, Λυσιέν Κλήμης
Επιμέλεια φώτων: Γιάννης Δίπλας
Ενορχηστρώσεις: Ανδρέας Αποστόλου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα