Ο Γιώργος Λιανός στο Survivor ΣΚΑΙ

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ SURVIVOR 2024

Το Survivor 2024 ξεκινά. Οι 20 παίκτες, η χαρτογράφηση των χαρακτήρων και το μεγάλο challenge του φετινού κύκλου.

Επιστρέφει απόψε, για 7η χρονιά, το δημοφιλές ριάλιτι επιβίωσης Survivor, που θα προβάλλεται και φέτος μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ, στις 21:00.

Στο “τιμόνι” της παρουσίασης θα δούμε για άλλη μια φορά τον Γιώργο Λιανό, ο οποίος – από τότε που αντικατέστησε τον Σάκη Τανιμανίδη πριν από 6 χρόνια – κατάφερε να κάνει το Survivor δικό του, αποδεικνύοντας πως αυτός ο ρόλος του ταιριάζει “γάντι” και πως κανένας άλλος δεν θα μπορούσε τελικά να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή, παρά μόνο ο ίδιος.

Μετά από το περσινό Survivor All Star, με τους “καλύτερους των καλύτερων” (ας μην το πάρουμε τοις μετρητοίς), η έλευση του Survivor 2024 πιθανόν να εξέπληξε κάποιους. Κι αυτό γιατί στον προηγούμενο κύκλο δεν κύλησαν όλα “ρολόι” και υπήρξαν πολλά θέματα ανάμεσα στην παραγωγή και τους συμμετέχοντες, με αποτέλεσμα η σεζόν να βγει κάπως δύσκολα.

Πιο συγκεκριμένα, πέρυσι είχαμε τις περισσότερες αποβολές παικτών από κάθε άλλη φορά, και μάλιστα δυνατών διαγωνιζομένων όπως ήταν η Κατερίνα Δαλάκα, η Ασημίνα Χατζηανδρέου ο Ηλίας Γκότσης ή ο Γιωρίκας Πιλίδης. Παρόλο που υπήρχε εξ αρχής η συμφωνία με τον Ατζούν Ιλιτζαλί, ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές οι παραβιάσεις κανόνων, βγήκαν στη φόρα πάμπολλες καταγγελίες για επικοινωνία με τον έξω κόσμο, για “κλεψιές”, για παράνομη εξεύρεση φαγητού, ακόμα και για… παραγγελίες delivery. Μάλιστα, αυτή τη φορά υπήρχαν ακόμα και “ντοκουμέντα” που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όταν τελείωσε το All Star, δεν υπήρχαν ενδείξεις πως υπάρχει διάθεση για συνέχεια. Τα σενάρια για ένα νέο Survivor ήταν μηδαμινά και οι πρώτες πληροφορίες για την επάνοδό του ήρθαν μόλις τον τελευταίο μήνα, ενώ έως και τη προηγούμενη βδομάδα υπήρχε ασάφεια για τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν.

Ο Τούρκος παραγωγός, όμως, φαίνεται πως κάθε φορά έχει κρυμμένους άσσους στο μανίκι, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο ΣΚΑΙ δύσκολα θα άφηναν ένα τόσο μεγάλο project, που έχει σημαντική απήχηση στον κόσμο – κι ας φέρνει ορισμένες φορές χαμηλότερα νούμερα από τα προσδοκώμενα. Ο ΣΚΑΙ, πάντως, ευελπιστεί πως το Survivor 2024 θα τον ανεβάσει ξανά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, αφού η μυθοπλασία (βλέπε “Πανθέοι”) δεν του πήγε καλά, ενώ το τηλεοπτικό κοινό ανυπομονεί, επίσης, καθώς την σεζόν που πέρασε “έπηξε” στις δραματικές σειρές εποχής.

Survivor 2024: Oι 10 Διάσημοι και οι 10 Μαχητές

Διάσημοι

  1. Μαρία Αντωνά: Ηλικία: 34 ετών / Επάγγελμα: Ραδιοφωνική Παραγωγός/ Παρουσιάστρια
  2. Όλγα Πηλιάκη: Ηλικία: 35 ετών / Επάγγελμα: Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής
  3. Nίκος Γκάνος: Ηλικία: 40 ετών / Επάγγελμα: Τραγουδιστής
  4. Χρήστος Βολικάκης: Ηλικία: 35 ετών / Επάγγελμα: Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ποδηλασίας
  5. Παύλος Παπαδόπουλος: Ηλικία: 31 ετών / Επάγγελμα: Συγγραφέας
  6. Κρίστη Καθάργια: Ηλικία: 32 ετών / Επάγγελμα: Ψυχολόγος
  7. Σάββας Γκέντσογλου: Ηλικία: 34 ετών / Επάγγελμα: Ποδοσφαιριστής
  8. Ασημίνα Χατζηανδρέου: Ηλικία: 24 ετών / Επάγγελμα: Sports Manager
  9. Κατερίνα Δαλάκα: Ηλικία: 31 ετών / Επάγγελμα: Πρωταθλήτρια Στίβου
  10. Αλέξης Παππάς: Ηλικία: 37 ετών / Επάγγελμα: Ηθοποιός/επιχειρηματίας

Μαχητές

  1. Άγγελος Γεωργουδάκης: Ηλικία: 21 ετών / Επάγγελμα: Δύτης και αθλητής πολεμικών τεχνών
  2. Rob James Seymour: Ηλικία: 28 ετών / Επάγγελμα: Μοντέλο
  3. Σταμάτης Ταλαδιανός: Ηλικία: 32 ετών / Επάγγελμα: Ιδιοκτήτης εστιατορίου και club
  4. Φάνης Μπολέτσης: Ηλικία: 27 ετών / Επάγγελμα: Εστίαση
  5. Γιάννης Περπατάρης: Ηλικία: 34 ετών / Επάγγελμα: Ελαιοπαραγωγός και εστίαση
  6. Χρύσα Χατζηγεωργίου: Ηλικία: 20 ετών / Επάγγελμα: Ναυτιλιακά
  7. Ιωάννα Τζαβέλα: Ηλικία: 24 ετών / Επάγγελμα: Γυμνάστρια
  8. Μαριλίνα Βακονδίου: Ηλικία: 30 ετών / Επάγγελμα: Γυμνάστρια
  9. Ανδριάνα Καγιά: Ηλικία: 29 ετών / Επάγγελμα: Κοινωνική λειτουργός, bodybuilding
  10. Δώρα Νικολή: Ηλικία: 46 ετών / Επάγγελμα: Καθηγήτρια Αγγλικών

Η χαρτογράφηση των χαρακτήρων του Survivor 2024

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι 20 παίκτες που ξεκινούν το ταξίδι τους στο Survivor, οι οποίοι είναι χωρισμένοι σε Διάσημους και Μαχητές, διατηρώντας το format που υπήρχε τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσά τους βρίσκονται νέα πρόσωπα, που δεν έχουμε ξαναδεί, αλλά και γνώριμοι παίκτες, οι οποίοι συμμετείχαν και σε προηγούμενους κύκλους – παρόλο που το φετινό δεν θα είναι All Star. Στη συνέχεια, πρόκειται να μπουν κι άλλοι παίκτες, όπως συνέβη και τις προηγούμενες χρονιές.

Ξεκινώντας από την δεκάδα των Διασήμων, ξεχωρίζουν τρεις παίκτες οι οποίοι απασχόλησαν πολύ στα προηγούμενα Survivors. Αρχικά, μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι η Κατερίνα Δαλάκα (για τέταρτη φορά) και η Ασημίνα Χατζηανδρέου (για τρίτη φορά), προκειμένου – όπως δηλώνουν – να συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησαν πέρυσι. Το θέμα είναι πως οι δύο αυτές παίκτριες είχαν αποβληθεί στον προηγούμενο κύκλο, ως ποινή σε σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών που αφορούσαν την επικοινωνία με ντόπιους και την εξεύρεση φαγητού με παράνομο τρόπο. Μάλιστα, μετά από την αποχώρησή τους από τον Άγιο Δομίνικο (κι αφού είχαν παραμείνει για ένα μεγάλο διάστημα σε ξενοδοχείο του νησιού, μέχρι να κάνουν meeting με τον Ατζούν Ιλιτζαλί) είχαν έρθει σε ρήξη με την παραγωγή.

Παρόλα αυτά, όπως όλα δείχνουν, τα προβλήματά τους έχουν λυθεί και ο Τούρκος παραγωγός τις ξαναβάζει στο παιχνίδι, αφού πιστεύει πολύ σ’ αυτές, όπως έχει άλλωστε δηλώσει. Οι δύο παίκτριες αναμένεται να βάλουν τα δυνατά τους για να αποδείξουν, αφενός, ότι η περσινή τους αποβολή ήταν λάθος και, αφετέρου για να φτάσουν στον τελικό και στη μεγάλη νίκη, κάτι που είχαν θέσει ως στόχο και πέρυσι.

Το τρίτο πρόσωπο που ξεχωρίζει είναι ο Αλέξης Παππάς, ο οποίος είχε αναδειχθεί το 2018 στον “απόλυτο κακό των ριάλιτι”. Είχε καταφέρει με την στάση και την συμπεριφορά του να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, αλλά για όλους τους λάθος λόγους, ενώ για πολύ καιρό μετά από τη συμμετοχή του, τον ακολουθούσε αυτή η “σκιά”. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως “έπαιζε έναν ρόλο”, καθότι είναι και ηθοποιός. Τι πάει να κάνει ο Αλέξης Παππάς στο Survivor τώρα; Να “ξεπλύνει” τον τίτλο του “κακού”; Να παρουσιάσει έναν νέο ρόλο; Να δημιουργήσει ξανά ίντριγκες; Θα το μάθουμε σύντομα.

Την ίδια στιγμή, στα ονόματα των Διασήμων βλέπουμε δύο, επίσης, γνώριμα πρόσωπα. Αρχικά, την Μαρία Αντωνά, η οποία δεν είναι άλλη από την σύντροφο και μέλλουσα σύζυγο του Άρη Σοϊλέδη, ο οποίος είχε αφήσει το στίγμα του – για διάφορους λόγους – σε παλαιότερο Survivor. Φανταζόμαστε πως μπαίνει στο παιχνίδι “διαβασμένη”, έχοντας πλήρη γνώση του πώς “παίζεται”. Μία ακόμη σύζυγο, όμως, βλέπουμε στη λίστα και αυτή είναι η Όλγα Πηλιάκη του Στέλιου Χανταμπάκη. Η ίδια έχει, πάντως, σχέση με την άθληση, αφού είναι Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής, ενώ είχε συμμετάσχει και στο “Nomads” το 2017.

Όσον αφορά τους Μαχητές, ξεχωρίζει κατευθείαν (ήδη από το trailer) o Rob James Seymour που έρχεται από… τα κρύα Highlands της Σκωτίας και δηλώνει μοντέλο, αλλά και event organiser. Η ομάδα, γενικά, απαρτίζεται από ετερόκλητες προσωπικότητες, που “αγγίζουν” διάφορους τομείς: από τον αγροτικό μέχρι τον εκπαιδευτικό. Κοινός παρονομαστής σε όλους, παρά το γεγονός ότι προέρχονται από εκ διαμέτρου αντίθετα επαγγέλματα, είναι η ενασχόλησή τους με τα αθλήματα. Εξάλλου, ανάμεσά τους βλέπουμε και άτομα που έχουν ασχολούνται επαγγελματικά με αυτό το κομμάτι: αθλητή πολεμικών τεχνών, δύο γυμνάστριες, bodybuilder.

Το στοιχείο, επίσης, που αξίζει να παρατηρήσουμε στην ομάδα των Μαχητών, είναι οι ηλικίες τους. Πρόκειται για ένα target group από 20 έως 46 ετών, με την πλειονότητα των παικτών να κυμαίνεται στη δεκαετία 20-30. Αντιθέτως, η ομάδα των Διασήμων, αν και σαν target group είναι στο 24 – 40, οι περισσότεροι παίκτες κυμαίνονται στην δεκαετία 30-40. Θα υπάρξει αυτός, άραγε, καθοριστικός παράγοντας στην πορεία των αγωνισμάτων;

Όλα αλλάζουν: Ριάλιτι ή αθλητικό παιχνίδι;

Το μεγαλύτερο challenge του φετινού Survivor είναι ένα: θα δούμε ένα σκληρό ριάλιτι ή ένα αγωνιστικό παιχνίδι; τις προηγούμενες χρονιές, η παραγωγή προσπάθησε να ισορροπήσει ανάμεσα στα δύο, αλλά τις περισσότερες φορές το στοιχείο του ριάλιτι υπερτερούσε, για να μην πούμε ότι υπερκάλυπτε όλα τα υπόλοιπα. Τον κύριοι λόγο είχαν οι ίντριγκες, οι άγριοι καβγάδες, οι αποβολές, οι οικειοθελείς αποχωρήσεις, τα ερωτικά τρίγωνα, μέχρι και ξύλο είδαμε.

Φέτος, όμως, ο Ατζούν Ιλιτζαλί αποφάσισε να προχωρήσει σε τεράστιες αλλαγές, που καταρρίπτουν μία από τις βασικές παραμέτρους του Survivor, έτσι όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα: το στοιχείο της προτίμησης του κόσμου. Δεν θα υπάρχει πια η συμβολή του τηλεοπτικού κοινού που ψήφιζε για την παραμονή των αγαπημένων του παικτών, κάτι που πολλές φορές ξέφευγε από αυτό το πλαίσιο, αφού όσοι είχαν ορισμένες συμφωνίες έξω από το παιχνίδι με δημόσια πρόσωπα, τύγχαναν της προώθησης μέσω εκείνων, ενώ όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα, πάλι κέρδιζαν έδαφος, βάζοντας δικά τους πρόσωπα να ξοδεύουν ένα σεβαστό ποσό στις ψήφους.

Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές είναι τρεις και είναι οι εξής: 

  1. Τέλος η ψηφοφορία του κοινού
  2. Η αποχώρηση θα γίνεται μέσα από αγωνίσματα
  3. Η χαμένη ομάδα θα προχωρά σε συμβούλιο – Οι υποψήφιοι θα μονομαχούν για την παραμονή τους

Ο ίδιος ο Τούρκος παραγωγός είχε δηλώσει: “Έρχονται μεγάλες αλλαγές αυτή τη χρονιά! Καταρχάς αλλάζουν οι κανόνες. Δεν θα υπάρχουν sms (καταργείται η ψηφοφορία). Αυτό σημαίνει ότι φέτος θα είναι μία αγωνιστική χρονιά. Κάθε παίκτης θα αποφασίζει μόνος του για το μέλλον του. Όποιος χάνει στο αγώνισμα θα αποχωρεί. Φυσικά θα υπάρχουν τα Συμβούλια του Νησιού και υποψήφιοι. Η αποχώρηση θα πραγματοποιείται μεταξύ δύο ατόμων και θα προέρχονται από τις καλύτερες αγωνιστικά στιγμές τριών παικτών”.

Επίσης, ο Ατζούν Ιλιτζαλί έχει θέσει δύο σκληρούς όρους στους παίκτες που θα συμμετάσχουν στο φετινό Survivor, καθώς οι κανόνες γίνονται ακόμη πιο αυστηροί. Συγκεκριμένα, όποιοι κάνουν παραβίαση και παράβαση των κανονισμών, όχι μόνο θα αποβάλλονται χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά θα χάνουν και όλο το χρηματικό έπαθλο (εβδομαδιαία αμοιβή) που έχουν κερδίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Το ίδιο θα ισχύει και στις περιπτώσεις οικειοθελών αποχωρήσεων, που δεν θα έχουν κάποιο σοβαρό λόγο. Και ο Γιώργος Λιανός είχε τονίσει ότι θα υπάρχουν χρηματικές ποινές στους παίκτες.

Βλέπουμε, λοιπόν, πως ο Ατζούν Ιλιτζαλί έχει στόχο να κάνει το φετινό Survivor περισσότερο αγωνιστικό, βάζοντας και τους ίδιους τους παίκτες να διεκδικούν την παραμονή τους στον Άγιο Δομίνικο μόνο μέσω αυτής της οδού. Τα περιθώρια για πονηριές και ύπουλες κινήσεις είναι πλέον πολύ περιορισμένα κι αυτό καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρων τον φετινό κύκλο, αφού υπάρχει η ανυπομονησία να δούμε πώς θα κινηθούν οι παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Όμως, το στοιχείο της στρατηγικής δεν μπορεί να λείπει από το Survivor, αφού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του, απλώς μένει να δούμε με ποιον τρόπο θα την χρησιμοποιήσουν οι παίκτες. Αναπόσπαστο κομμάτι είναι και το στοιχείο του ριάλιτι, αφού πάνω από όλα πρόκειται για ένα “ριάλιτι επιβίωσης”. Είμαστε σίγουροι πως παρά τους αυστηρούς κανόνες, την αγωνιστική κατεύθυνση του νέου κύκλου και τους περιορισμούς του Ατζούν, οι ίντριγκες δεν θα λείψουν ούτε και φέτος, αφού η συμβίωση πολλών και διαφορετικών χαρακτήρων, η πείνα, οι δύσκολες συνθήκες, η έλλειψη επικοινωνίας, ο εγκλεισμός και ο ανταγωνισμός πάντα φέρνουν συγκρούσεις…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα