Μαθήματα Ιστορίας: Ο Χόγκαν συναντά τον Μοχάμεντ Άλι στην πρώτη WrestleMania

Μαθήματα Ιστορίας: Ο Χόγκαν συναντά τον Μοχάμεντ Άλι στην πρώτη WrestleMania
Muhammad Ali, left, Liberace, center, and Hulk Hogan get together at Madison Square Garden in preparation for their upcoming wrestling event, March 29, 1985, in New York. Ali will be guest referee and Liberace time keeper when Hulk Hogan and Mr. T, of A-Team fame, are pitted against Rowdy Roddy Piper and Paul (Mr. Wonderful) Orndorff. (AP Photo/Marty Lederhandler) AP

Η πρώτη WrestleMania της ιστορίας είχε τη λάμψη του Χαλκ Χόγκαν, του Μοχάμεντ Άλι αλλά και του ακριβοπληρωμένου Λιμπεράτσε του Λας Βέγκας

Τι έγινε και πότε: Βρισκόμαστε πίσω στο 1985, και συγκεκριμένα το ημερολόγιο δείχνει 29 Μαρτίου. Σαν σήμερα λοιπόν, 32 χρόνια πριν, ανακοινωνόταν η πρώτη WrestleMania της WWF (World Wrestling Federation), με τόπο διεξαγωγής το Madison Square Garden της Νέας Υόρκης και 19.000 θεατές.

Οι πρωταγωνιστές: Οι εικονιζόμενοι είναι ο παλαιστής – star Χαλκ Χόγκαν, ο μεγαλύτερος πυγμάχος όλων των εποχών Μοχάμεντ Άλι και ο “λαμπερός” διασκεδαστής της εποχής Λιμπεράτσε. Ο Άλι εκλήθη να συμμετέχει σαν καλεσμένος διαιτητής και ο Λιμπεράτσε θα έπαιρνε θέση σαν επόπτης χρόνου για τους γύρους. Στη μία ομάδα παρατάχθηκε ο Χόγκαν με τον Mr. T και απέναντι τους ήταν ο Rowdy Roddy Piper και ο Paul (Mr. Wonderful) Orndorff.

Γιατί αξίζει να το θυμόμαστε: Γιατί πολύ απλά επρόκειτο για μια συνάντηση των ζωντανών θρύλων της εποχής. Ο νικητής τότε, Χόγκαν, ήταν το ανερχόμενο αστέρι της εποχής, ο Άλι ήταν διεθνούς φήμης και καταξιωμένος χάρη στα επιτεύγματα του, ενώ ο Λιμπεράτσε μεσουρανούσε στα show του Λας Βέγκας. Ο Λιμπεράτσε πέθανε το 1987 σε ηλικία 67 ετών από AIDS, ενώ ο Άλι έφυγε από τη ζωή στις 3 Ιουνίου του 2016.

(Φωτογραφία: AP/Marty Lederhandler)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα