Μαθητές, δικηγόροι και σκηνοθέτες στους συλληφθέντες της Κυριακής

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ  (EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) EUROKINISSI

Διαβάστε ποιο είναι το προφίλ των ανθρώπων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Κυριακής. Ανήλικοι και άνεργοι ανάμεσα στους ιθύνοντες των καταστροφών του κέντρου

Βάσει των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, ένας στους τρεις συλληφθέντες των επεισοδίων της Κυριακής είναι αλλοδαπός , ενώ η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποίησε σχετική λίστα με την επαγγελματική κατάσταση των ιθυνόντων για τις υλικές ζημιές και ολικές καταστροφές που υπέστησαν περίπου 45 καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Άνεργοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ένας καθηγητής, ένας σκηνοθέτης και ένας ασκούμενος δικηγόρος βρίσκονται στη λίστα με τους γνωστούς αγνώστους που ευθύνονται για την παντελή λεηλασία της Αθήνας.

Όπως επίσης προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, εκτός από τους 53 Έλληνες, κατηγορητήρια θα σχηματιστούν εις βάρος 26 αλλοδαπών από τους οποίους: εννιά κατάγονται από την Αλβανία, τέσσερις από την Αλγερία, δύο από τη Ρουμανία, δύο από την Πολωνία, ένας από την Τυνησία, ένας από τη Μαυριτανία, ένας από το Αφγανιστάν, ένας από τη Μολδαβία, ένας από το Ιράκ και τέσσερις είναι Παλαιστίνιοι.

Σε ό,τι αφορά την επαγγελματική τους ενασχόληση, 39 από τους συλληφθέντες δεν δήλωσαν επάγγελμα στις διωκτικές Αρχές, δεκαπέντε είναι άνεργοι, έντεκα ιδιωτικοί υπάλληλοι, δύο ελεύθεροι επαγγελματίες, τέσσερις φοιτητές, δύο μαθητές, ένας καθηγητής, ένας ασκούμενος δικηγόρος, ένας αυτοκινητιστής, δύο οικοδόμοι και ένας σκηνοθέτης.

Μεταξύ των 79 συλληφθέντων βρίσκονται και τρεις ανήλικοι ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών, 68 είναι ηλικίας από 19 έως 39 ετών και άλλοι οκτώ είναι πάνω από 40 χρονών.

Οι πρώτοι 36 οδηγήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος με βάση τα στοιχεία των προανακριτικών δικογραφιών άσκησε εναντίον των συλληφθέντων ποινικές διώξεις για πλημμεληματικές πράξεις.

Συγκεκριμένα, 24 από αυτούς - μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος - παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο για διατάραξη οικιακής ειρήνης, που αφορά την επιχείρηση κατάληψης του Δημαρχείου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣΑ. άλλοι δέκα κατηγορούμενοι αναμένεται να καθίσουν επίσης στο εδώλιο του Αυτοφώρου για το αδίκημα της κλοπής, ενώ ακόμη δύο ανήλικοι παραπέμπονται να λογοδοτήσουν σε ανακριτή, καθώς ο ένας από αυτούς αντιμετωπίζει το κακούργημα της παράβασης του νόμου περί εκρηκτικών, και το κατηγορητήριο συμπληρώνεται με τα αδικήματα της απόπειρας σωματικής βλάβης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της κλοπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΛΑΣ: "Οι κουκουλοφόροι ήθελαν ανθρώπινα θύματα"

Οδοιπορικό του NEWS 247 στη λεηλατημένη Αθήνα

"Πομπηία", το κέντρο της Αθήνας

SHARE:

24Media Network