“Αυγή”: Συνάντηση με Κασσελάκη ζητεί η ΕΣΗΕΑ μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο

Διαβάζεται σε 3'
“Αυγή”: Συνάντηση με Κασσελάκη ζητεί η ΕΣΗΕΑ μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο
EUROKINISSI

Η «ΑΥΓΗ» έχει ιστορία και εργαζόμενους και εμείς έχουμε χρέος και υποχρέωση να τους στηρίξουμε με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να επανακυκλοφορήσει το καθημερινό φύλλο» αναφέρει η ΕΣΗΕΑ, ζητώντας συνάντηση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνάντηση με την ηγεσία του κόμματος, και τον Στέφανο Κασσελάκη προσωπικά, ζητεί η ΕΣΗΕΑ, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση για αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Αυγή».

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» πλήττει τον πλουραλισμό και την ενημέρωση των πολιτών και προκαλεί πλήθος εργασιακών προβλημάτων.

«Μια ιστορική εφημερίδα, που επέζησε σε πολύ δυσκολότερες εποχές, δεν μπορεί να αναστέλλει τη λειτουργία του καθημερινού της φύλλου χωρίς διαβούλευση αλλά και χωρίς την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου από τον κύριο μέτοχο που θα καλύπτει τις απαιτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η «ΑΥΓΗ» έχει ιστορία και εργαζόμενους «και εμείς έχουμε χρέος και υποχρέωση να τους στηρίξουμε με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να επανακυκλοφορήσει το καθημερινό φύλλο. Είναι ανεπίτρεπτη η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί και θα την ανατρέψουμε».

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα, σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών του ως πρόεδρος του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως την απόφαση είχε λάβει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος πριν την εκλογή του, αλλά ο προκάτοχος του δεν την εφάρμοσε.

Την ίδια στιγμή, κι ενώ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, καταγγέλλουν πως τούς απέκλεισαν την πρόσβαση από την ιστοσελίδα και τα social media της εφημερίδας, εμποδίζοντάς τους τη δημοσίευση απεργιακού περιεχομένου.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την Αυγή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε σήμερα επιστολές προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανο Κασσελάκη και την Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ράνια Σβίγκου με τις οποίες ζητεί συνάντηση το συντομότερο.

Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημ. «Η ΑΥΓΗ» πλήττει τον πλουραλισμό και την ενημέρωση των πολιτών και προκαλεί πλήθος εργασιακών προβλημάτων. Μια ιστορική εφημερίδα, που επέζησε σε πολύ δυσκολότερες εποχές, δεν μπορεί να αναστέλλει τη λειτουργία του καθημερινού της φύλλου χωρίς διαβούλευση αλλά και χωρίς την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου από τον κύριο μέτοχο που θα καλύπτει τις απαιτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η «ΑΥΓΗ» έχει ιστορία και εργαζόμενους και εμείς έχουμε χρέος και υποχρέωση να τους στηρίξουμε με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να επανακυκλοφορήσει το καθημερινό φύλλο. Είναι ανεπίτρεπτη η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί και θα την ανατρέψουμε.

Παράλληλα στηλιτεύουμε τη συμπεριφορά διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας, οι οποίοι δεν επέτρεψαν σήμερα να εισέλθουν στα γραφεία της δημοσιογράφοι, μαζί με τηλεοπτικά συνεργεία, προκειμένου να συνομιλήσουν με εργαζόμενους και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη. Οι συνάδελφοι αγωνιούν καθώς δεν γνωρίζουν, εάν θα πληρωθούν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, εάν θα εξακολουθήσουν να εργάζονται, εάν θα τους καταβληθούν αποζημιώσεις και ό,τι δικαιούνται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα